Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Στάση εργασίας σε ΕΡΤ ΑΠΕ Ρ/Σ Κανάλι Βουλής

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αντιδρώντας σ την επιβολή του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου, καθώς επίσης και στην καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των εργαζομένων δημοσιογράφων, που εργάζονται σε όλους τους τομείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και στην δημοτική ραδιοφωνία και της με αυτόν τον τρόπο χειραγώγησης της ενημέρωσης αποφάσισε κατ’ εντολή και εξουσιοδότηση της Γενικής Συνέλευσης, την κήρυξη 7ωρης στάσης εργασίας για σήμερα Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011 από τις 17.00 έως τις 24.00 όλων των δημοσιογράφων, που εργάζονται στο Δημόσιο, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, το Κανάλι της Βουλής, και τη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

ΖΗΤΩΝΤΑΣ...

24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας κατ’ εντολή και εξουσιοδότηση των Γενικών τους Συνελεύσεων, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας όλων των εργαζομένων στις εφημερίδες, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τα ειδησεογραφικά site, τα περιοδικά, το δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ από 06.00 π.μ. της Τετάρτης, 30 Νοεμβρίου 2011 έως 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 1 Δεκεμβρίου 2011 και στα πρακτορεία διανομής τύπου από τις 22.00 το βράδυ της Τετάρτης, 30 Νοεμβρίου 2011 έως τις 22.00 της Πέμπτης, 1 Δεκεμβρίου 2011, και 4ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 π.μ. έως τις 15.00 της Πέμπτης, 1 Δεκεμβρίου 2011 των ιδίων εργαζομένων συμμετέχοντας στην πανεργατική απεργία, που αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Κατά τη διάρκεια της 4ωρης στάσης εργασίας της Πέμπτης, 1/12/11 - ημέρα της γενικής πανελλαδικής απεργίας των συνδικάτων- εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί, που θα «καλύπτουν» δημοσιογραφικά τις απεργιακές συγκεντρώσεις, τα αιτήματα και τις πορείες των εργαζομένων. Τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, συνεπώς, μπορούν (και πρέπει) να μεταδίδουν εκείνες τις ώρες, πρόγραμμα, που θα σχετίζεται αποκλειστικά με την προβολή των απεργιακών κινητοποιήσεων και τα αιτήματα όλων των εργαζομένων της χώρας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της 4ωρης στάσης εργασίας το Διασωματειακό του Τύπου και ΜΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις των συνδικάτων -οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τις ώρες της στάσης εργασίας (11.00 – 15.00).

ΖΗΤΩΝΤΑΣ

* Να υπογραφούν αμέσως Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

* Να σταματήσει κάθε απόπειρα «υπαλληλοποίησης» της ενημέρωσης και συρρίκνωσης του ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ΕΡΤ, της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης και Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, των ΟΤΑ και των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών.

* Να προστατευθεί το Δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης.

* Να καταργηθεί ο νόμος για την εργασιακή εφεδρεία και το «ενιαίο μισθολόγιο», που οδηγεί στην ανεργία, τη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση των εργαζομένων.

* Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να ανακληθούν όσες έγιναν.

* Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων.

* Να καταργηθούν τα χαράτσια, που έχουν επιβληθεί.



ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Συνέλευση εργαζομένων στη Χ.Κ Τεγόπουλος και στη Φωτοεκδοτική: 3μερη απεργία 1/2/3/-12-2011

ΨΗΦΙΣΜΑ
της συνέλευσης των εργαζομένων (24/11/2011)

 Η συνέλευση των εργαζόμενων στη Χ.Κ Τεγόπουλος και στη Φωτοεκδοτική, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2011 αποφάσισε με ψήφους 160 υπέρ 7 κατά και  6 λευκά, να ζητήσει απο τα σωματεία να κηρύξουν τριήμερη απεργία την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο (1/2/3-12-2011), ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απληρωτοι απο τον περασμένο Αύγουστο.
  Η συνέλευση αποφάσισε ακόμα να ζητήσει απο την διοίκηση:

 -Να καταβάλει άμεσα και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου έναν μισθό και να δεσμευθεί ότι θα καταβάλει εμπρόθεσμα και στο ακέραιο το δώρο των Χριστουγέννων.
 -Να εξοφλήσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τους συναδέλφους στην ένθεση (στο πιεστήριο), που απασχολούνται με διαλείπουσα εργασία.
 -Να εντάξει άμεσα στην μισθοδοσία τους συναδέλφους, που εργάζονται με ΔΠΥ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
 -Να ενημερώσει τους εκπροσώπους και κατ΄ επέκταση την ίδια την συνέλευση:
 α) για  το  business plan
 β) για την χρηματοοικονομική θέση της εταιρείας
γ) για τα διαφημιστικά και εμπορικά έσοδα της εταιρείας

Επίσης η συνέλευση των εργαζομένων δηλώνει την συμπαράσταση της σε όλους τους εργαζόμενους των ΜΜΕ, που  παραμένουν απλήρωτοι η διώκονται με απολύσεις η υφίστανται δραστικές περικοπές μισθών εξαναγκαζόμενοι  στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων.
 Τέλος η συνέλευση εξέλεξε νέα εργασιακή επιτροπή.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Οι εκλογές για αντιπροσώπους στην ΕΣΗΕΑ

Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει ότι τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, η οποία διεξήχθη σήμερα για την εκλογή εκπροσώπων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ των συντακτών – μελών της Ένωσης, που εργάζονται στις εφημερίδες «ΑΥΡΙΑΝΗ» και «ΕΘΝΟΣ» είναι τα εξής:
«ΑΥΡΙΑΝΗ»

Εγγεγραμμένοι: 44
Ψήφισαν: 18
Έγκυρα: 17
Ακυρα/Λευκά: 1
Έλαβε:              17              Εριφύλη Δρίβα ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ

«ΕΘΝΟΣ»

Εγγεγραμμένοι: 176
Ψήφισαν: 7
Έγκυρα: 7
Ακυρα/Λευκά: 0
Έλαβε:              7                Νικόλαος Θεοδωρόπουλος ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ

* Οι υποψήφιοι έχουν λάβει το 50+1 των ψηφισάντων γι’ αυτό και εκλέγονται.

Όσον αφορά στην προκήρυξη που είχε γίνει για τις εφημερίδες «DERBY NEWS», «ΓΑΥΡΟΣ», «ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» και «ΚΕΦΑΛΑΙΟ», οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη εκπροσώπων στο Μεικτό Συμβούλιο επαναπροκηρύσσονται, λόγω του ότι την πρώτη φορά δεν υπεβλήθησαν υποψηφιότητες. Οι συνάδελφοι μπορούν να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους στη Γραμματεία της ΕΣΗΕΑ μέχρι και την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011 έως τις 14.00.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Αυτό και αν είναι θράσος...

ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥ Γ. ΚΟΥΡΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ "ALTER"

Την 7/11/11, στις 6.30 το απόγευμα κοινοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία του κ. Γεωργίου Κουρή που απευθυνόταν σε όλους τους εργαζόμενους δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υπάλλήλους του τηλεοπτικού σταθμού ALTER .

Επί του παραπάνω εγγράφου του κ. Κουρή, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αναφέρει τα εξής:

Ο κ. Κουρής, ως μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» δεν νομιμοποιείται να ...

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ευχαριστούμε θερμά τους "Πειρατικούς" και προσωπικά την Πόπη Χριστοδουλίδου για την υποστήριξή τους

ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ...ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ, ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΥΡΙΑΝΗ"- ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ, ΟΛΟΨΥΧΑ !
Ψηφίζουν για εκπρόσωπο οι απλήρωτοι Δημοσιογράφοι της "Αυριανής"
Την Πέμπτη, 12 μ – 16 μμ, ψηφίζουν στην ΕΣΗΕΑ για εκπρόσωπό τους, οι απλήρωτοι δημοσιογράφοι της «Αυριανής».
Η σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει ότι την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 από τις 12μ. έως τις 4μ.μ. στο Μέγαρο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3 ος όροφος) θα διεξαχθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη εκπροσώπων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ των εφημερίδων «DERBY NEWS», «ΑΥΡΙΑΝΗ», «ΓΑΥΡΟΣ», «ΕΘΝΟΣ», «ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» και «ΚΕΦΑΛΑΙΟ».
 
Για την «Αυριανή» κατέρχεται ως μοναδική υποψήφια η Έρη Δρίβα.

Σήμερα το μεσημέρι εξάλλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας των δημοσιογράφων της εφημερίδας, με το Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε το νομικό πλαίσιο των επόμενων κινήσεων, για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων.
 
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ψηφοφορίας και της εκλογής της νέας αντιπροσώπου στο Μεικτό Συμβούλιο, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση στην εφημερίδα, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι τελικές αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις.
 

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ψηφίζουν για εκπρόσωπο οι απλήρωτοι Δημοσιογράφοι της "Αυριανής"

Την Πέμπτη, 12 μ – 16 μμ, ψηφίζουν στην ΕΣΗΕΑ για εκπρόσωπό τους, οι απλήρωτοι δημοσιογράφοι της «Αυριανής».
Η σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει ότι την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 από τις 12μ. έως τις 4μ.μ. στο Μέγαρο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3 ος όροφος) θα διεξαχθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη εκπροσώπων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ των εφημερίδων «DERBY NEWS», «ΑΥΡΙΑΝΗ», «ΓΑΥΡΟΣ», «ΕΘΝΟΣ», «ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» και «ΚΕΦΑΛΑΙΟ».

Για την «Αυριανή» κατέρχεται ως μοναδική υποψήφια η Έρη Δρίβα.

Σήμερα το μεσημέρι εξάλλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας των δημοσιογράφων της εφημερίδας, με το Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε το νομικό πλαίσιο των επόμενων κινήσεων, για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ψηφοφορίας και της εκλογής της νέας αντιπροσώπου στο Μεικτό Συμβούλιο, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση στην εφημερίδα, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι τελικές αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

24ωρη απεργία στην Ελευθεροτυπία. Κουράγιο συνάδελφοι

Σε εικοσιτετράωρη (24ωρη) απεργία από τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ Τεγόπουλος και την Φωτοεκδοτική. Την απεργια κήρυξαν τα σωματεία ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, και Ενωση Λιθογραφων, μετά και από τη χθεσινή απόφαση - προταση της συνέλευσης των εργαζομένων για την πραγματοποίηση άμεσα  24ωρης απεργιας. Η ανακοίνωση των τεσσάρων ενώσεων έχει ως εξής:

Συνέλευση στην ΕΣΗΕΑ

Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και ώρα μία το μεσημέρι, ορίστηκε η Συνέλευση της Αυριανής στην ΕΣΗΕΑ. Οι συντάκτες, που εξακολουθούν και παραμένουν απλήρωτοι από τον Νοέμβριο του περασμένου χρόνου και πολλοί ακόμα περισσότερο, ζητούν να τους χορηγηθεί έκτακτο επίδομα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν έκτακτες και επιτακτικές ανάγκες, αλλά και μεθόδευση των κινητοποιήσεών τους.

Ο Γ. Α. Κουρής, αδιαφορεί παντελώς. Δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι οι δημοσιογράφοι του είναι στα όρια της πείνας και ζουν με δανεικά από τους γονείς τους και φιλικά τους πρόσωπα.

Οι ίδιοι, έχουν φορολογηθεί για εισοδήματα, τα οποία δεν έχουν ακόμα εισπράξει.

Και ο Κουρής χαίρεται τα πλούτη του και δεν διαθέτει για αυτούς - πολλοί από τους οποίους είναι από την πρώτη μέρα της έκδοσης της εφημερίδας - ούτε ένα μισθό. Αντίθετα, με αλλαζονικό ύφος, αρνείται την οποιαδήποτε επαφή με το Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ.

Γιώργο Κουρή δεν ντρέπεσαι να ακούς ότι οι δημοσιογράφοι σου πεινάνε;

Aναδημοσίευση από zoornalistas

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

O Κουρής εξακολουθεί να μην πληρώνει τους εργαζόμενους

Ενημέρωση από τη συνέλευση των απλήρωτων συντακτών της «Αυριανής»

Με τη συμμετοχή της πλειονότητας των συντακτών της εφημερίδας «Αυριανή», πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η Γενική συνέλευση, που είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη βδομάδα. Κατά τη διάρκειά της, έγινε διεξοδική συζήτηση σχετικά με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί από την προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση και τονίσθηκε το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει όλοι οι δημοσιογράφοι, αφού παραμένουν απλήρωτοι, περισσότερο από ένα χρόνο. Και ενώ ο Γ. Κουρής, γνωρίζει την τραγική κατάσταση εξακολουθεί να τους αφήνει απλήρωτους. Την ημέρα της προηγούμενης απεργίας μόνο, τους είχε δώσει 400 ευρώ, ενώ οι οφειλές σε ορισμένους συντάκτες, ξεπερνούν τις 15.000 ευρώ.
Αρχικά, αυτό στο οποίο δόθηκε βάση, ήταν γίνει αίτηση στην ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να χορηγηθεί έκτακτο επίδομα βοηθείας. Η πρόταση αυτή, έγινε ομόφωνα δεκτή. Στη συνέχεια, τονίσθηκε ότι..θα πρέπει να γίνει εκ νέου συνάντηση με την ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να δοθούν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα νομικά περιθώρια που υπάρχουν για την διεκδίκηση των μισθών που δεν έχει καταβάλει η εργοδοσία.
Στο πλαίσιο αυτό, θα αποφασισθεί και η κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

-από το avriani-kmg

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Οι Ανεργοι δημοσιογράφοι για την συνέλευση των απλήρωτων δημοσιογράφων της "Αυριανής"

Αναδημοσίευση από Ανεργους Δημοσιογράφους

http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/2011/11/blog-post_9794.html

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

ΚΟΥΡΗ ΚΟΨΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Με τη συμμετοχή της πλειονότητας των συντακτών της εφημερίδας «Αυριανή», πραγματοποιήθηκε προχθες το απόγευμα η Γενική συνέλευση, που είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη βδομάδα. Κατά τη διάρκειά της, έγινε διεξοδική συζήτηση σχετικά με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί από την προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση και τονίσθηκε το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει όλοι οι δημοσιογράφοι, αφού παραμένουν απλήρωτοι, περισσότερο από ένα χρόνο. Και ενώ ο Γ. Α Κουρής, γνωρίζει την τραγική κατάσταση εξακολουθεί να τους αφήνει απλήρωτους. Την ημέρα της προηγούμενης απεργίας μόνο, τους είχε δώσει 400 ευρώ, ενώ οι οφειλές σε ορισμένους συντάκτες, ξεπερνούν τις 15.000 ευρώ.
Αρχικά, αυτό στο οποίο δόθηκε βάση, ήταν γίνει αίτηση στην ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να χορηγηθεί έκτακτο επίδομα βοηθείας. Η πρόταση αυτή, έγινε ομόφωνα δεκτή, Στη συνέχεια, τονίσθηκε ότι θα πρέπει να γίνει εκ νέου συνάντηση με την ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να δοθούν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα νομικά περιθώρια που υπάρχουν για την διεκδίκηση των μισθών που δεν έχει καταβάλει η εργοδοσία.
Στο πλαίσιο αυτό, θα αποφασισθεί και η κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ενημέρωση από τη συνέλευση των απλήρωτων συντακτών της «Αυριανής»

Με τη συμμετοχή της πλειονότητας των συντακτών της εφημερίδας «Αυριανή», πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η Γενική συνέλευση, που είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη βδομάδα. Κατά τη διάρκειά της, έγινε διεξοδική συζήτηση σχετικά με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί από την προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση και τονίσθηκε το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει όλοι οι δημοσιογράφοι, αφού παραμένουν απλήρωτοι, περισσότερο από ένα χρόνο. Και ενώ ο Γ. Α Κουρής, γνωρίζει την τραγική κατάσταση...