Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Τρίτη 48ωρη απεργία στην "Αυριανή"

ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΑΥΡΙΑΝΗ"
30 Απριλίου 2012

     ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
  Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ, αποφάσισαν την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ» από τις 06.00 π.μ. της Τρίτης, 1 Μαΐου 2012 έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 3 Μαΐου 2012.
Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την αντεργατική, αντισυνδικαλιστική και κατάφωρα καταχρηστική συμπεριφορά, που επιδεικνύει επί μακρόν η εργοδοσία της εφημερίδας «ΑΥΡΙΑΝΗ», μην τηρώντας τις ΣΣΕ και αφήνοντας απλήρωτους επί ένα και πλέον έτος τους συναδέλφους.
Οι Ενώσεις ζητούν:
  • Την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και καθυστερούμενων οφειλών ενός και πλέον έτους των εργαζομένων δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών τύπου στην «ΑΥΡΙΑΝΗ».
  • Την άμεση εξόφληση του δώρου των Χριστουγέννων και των δώρων Πάσχα σε όσους συναδέλφους δεν το έχουν λάβει.
  • Τη διασφάλιση στο μέλλον της ομαλής καταβολής των μισθών, των δώρων και των επιδομάτων.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ανακοινώθηκε και η δεύτερη 48ωρη απεργία στην "Αυριανή"

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΑΥΡΙΑΝΗ"
27 Απριλίου 2012
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ, αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ» από τις 06.00 π.μ. του Σαββάτου, 28 Απριλίου 2012 έως τις 06.00 π.μ. της Δευτέρας, 30 Απριλίου 2012. Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την αντεργατική, αντισυνδικαλιστική και κατάφωρα καταχρηστική συμπεριφορά, που επιδεικνύει επί μακρόν η εργοδοσία της εφημερίδας «ΑΥΡΙΑΝΗ», μην τηρώντας τις ΣΣΕ και αφήνοντας απλήρωτους επί ένα και πλέον έτος τους συναδέλφους,
Οι Ενώσεις ζητούν:
Την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και καθυστερούμενων οφειλών ενός και πλέον έτους των εργαζομένων δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών τύπου στην «ΑΥΡΙΑΝΗ».
Την άμεση εξόφληση του δώρου των Χριστουγέννων και των δώρων Πάσχα σε όσους συναδέλφους δεν το έχουν λάβει.
Τη διασφάλιση στο μέλλον της ομαλής καταβολής των μισθών, των δώρων και των επιδομάτων.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ανακοινώθηκε η πρώτη 48ωρη απεργία της "Αυριανής"

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΑΥΡΙΑΝΗ"
25 Απριλίου 2012
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
 
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ, αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ» από τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 26 Απριλίου έως τις 06.00 π.μ. του Σαββάτου, 28 Απριλίου 2012.
Η εργοδοσία της εφημερίδας «ΑΥΡΙΑΝΗ» επιδεικνύει μια αντεργατική, αντισυνδικαλιστική και κατάφωρα καταχρηστική συμπεριφορά μη τηρώντας τις ΣΣΕ και αφήνοντας απλήρωτους επί ένα και πλέον έτος τους συναδέλφους.
Οι Ενώσεις ζητούν:
Την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και καθυστερούμενων οφειλών ενός έτους των εργαζομένων δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών τύπου στην «ΑΥΡΙΑΝΗ».
Την άμεση εξόφληση του δώρου των Χριστουγέννων και του δώρου Πάσχα σε όσους συναδέλφους δεν το έχουν λάβει.
Τη διασφάλιση στο μέλλον της ομαλής καταβολής των μισθών, των δώρων και των επιδομάτων.
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ 

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Δεν σου είπαμε Χρόνια Πολλά

Του Γεωργίου του Τροπαιοφόρου χθες Γεώργιε Κουρή. Και σίγουρα είναι πολλοί αυτοί που θυμήθηκαν την γιορτή σου. Ελάχιστοι όμως ήταν αυτοί που επικοινώνησαν μαζί σου για τα Χρόνια Πολλά. Σίγουρα προτίμησαν να περάσουν στον επόμενο Γιώργο από το να σπαταλήσουν έστω και λίγα λεπτά χρόνου για σένα. Το θεώρησαν ανώφελο και ανούσιο. Άλλωστε, όλοι τόσα χρόνια σε έχουν μάθει από την καλή. Και γνωρίζουν ότι είσαι ο ...

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Η αδιαλλαξία, φέρνει επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες

Εξακολουθεί ο Γεώργιος Κουρής να αδιαφορεί για τους εργαζόμενους στην εφημερίδα «Αυριανή». Ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των εργαζομένων και τις αλλεπάλληλες επαφές αντιπροσωπείας συντακτών μαζί του, εξακολουθεί να μη καταβάλει τα δεδουλευμένα, από τον Οκτώβριο του 2010!
Το μόνο που κατέβαλε, φοβούμενος τις συνέπειες του Νόμου, ήταν το δώρο του Πάσχα. Η ΕΣΗΕΑ επανειλημμένα τον έχει καλέσει να σεβαστεί την εργατική νομοθεσία, τις ΣΣΕ και το μόχθο των εργαζομένων και ν' ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις του, αλλά αυτός, το μόνο που κάνει είναι να υπόσχεται ότι θα διαθέσει ένα ...

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Απορία

κ. Νίκο Χατζηνικολάου
Ενταύθα
Αγαπητέ κύριε

Αν χαρακτηρίζετε εξαιρετικό εκδότη τον κ. Κουρή ο οποίος έχει να πληρώσει τους εργαζόμενους στην «Αυριανή από τον Οκτώβριο του 2010, τότε ποιον θα χαρακτηρίζατε κακό εκδότη;