Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Επιστολή απάντησης στο Πειρατικό Ρεπορτάζ

Αγαπητή κ. Χριστοδουλίδου

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να σου επισημάνουμε, ότι άθελά σου και προφανώς από ελλιπή σου πληροφόρηση – δεν θέλω να βάλω κάτι άλλο στο μυαλό μου – παραλείπεις ή τουλάχιστον προσπερνάς κάποιες εκ των αποφάσεών μας. Ίσως λησμονείς ακόμα, ότι η απόφασή μας, για προσωρινή αναστολή των απεργιακών μας κινητοποιήσεων, λήφθηκε κατ’ απόλυτη πλειοψηφία. Αν ενθυμούμαι καλώς, ένας συνάδελφος μόνο  διαφώνησε και κατέθεσε διαφορετική άποψη. Δικαίωμά σου είναι βέβαια να κριτικάρεις την απόφαση των δημοσιογράφων της εφημερίδας, αλλά να μας επιτρέψεις να σου θυμίσουμε την λαϊκή ρήση, «έξω από τον χορό, πολλά τραγούδια λένε». Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της «Αυριανής», ούτε κινούνται καθοδηγούμενοι από κάποιον κομματικό μηχανισμό, ούτε απεμπόλησαν κάποιο των δικαιωμάτων τους, ούτε έγιναν υπέρμαχοι της όποιας αντίληψης του Γ. Κουρή.

Η λογική που πρυτάνευσε, είναι εμφανής. Άλλο πράγμα είναι να διαπραγματεύεσαι από θέση ισχύος και άλλο με φιμωμένο στόμα και δεμένα χέρια και πόδια. Κάποιος όμως και αυτό δεν θέλει να το αντιληφθεί.

Η απόφαση των εργαζομένων ήταν σαφέστατη. Αν την Παρασκευή το μεσημέρι δεν κατατεθούν τα χρήματα, Σάββατο και Κυριακή των εκλογών, θα ισχύσει η ειλημμένη απόφαση για 48ωρη απεργία αλλά και περεταίρω μεθόδευση των κινητοποιήσεων.

Αυτός που σήμερα αποκαλεί ψίχουλα τα 700 περίπου ευρώ, φανερώνει ότι μάλλον ζει σε πρωτεύουσα άλλου κράτους.

Όσο για τους υπόλοιπους, καθόλου άσχετο δεν είναι το «αν δεν πατάνε».  Καθόλου άσχετο δεν είναι ότι δεν έχουν συμπαρασταθεί ούτε σε μία μας απεργιακή κινητοποίηση. Καθόλου άσχετο δεν είναι  που δεν πέρασαν όταν είμαστε έξω από τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας μέσα στο ψοφόκρυο περιφρουρώντας την απεργία έστω για ένα γεια.Είμαστε σίγουροι πως κατανοείς πόσο ταλαιπωρούμαστε. Όμως να κατανοήσεις επίσης ότι με μηδενικό εισόδημα για περισσότερο από ένα χρόνο κανείς εργαζόμενος ειδικά με οικογένεια δεν θεωρεί ότι έπραξε λάθος.

Σημείωση: Γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε ότι στήριξες και στηρίζεις τις όποιες κινητοποιήσεις μας, αλλά η συνέλευση «μίλησε».

Για να γνωρίζει ο αναγνώστης που αναφερόμαστε, αναδημοσιεύουμε την ανάρτησή σας.

Εργατική Πρωτομαγιά τα κατάφερε ο Γ.Κουρής με...ψίχουλα και όχι για όλους να αναστείλουν οι εργαζόμενοι τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους!

Δυστυχώς, κατά την προσωπική μου πάντα άποψη, οι απλήρωτοι της "Αυριανής", από 10 μηνιάτικά έως και 20 κάποιοι, στην πλειονότητά τους αποδέχτηκαν την προφορική πρόταση -ούτε καν του  Γ.Κουρή- του γνωστού ...Μπάμπη λογιστή να πάρουν οι 32 από τους 51 το ποσό των 20.000 ευρώ ( οπλή αριθμητική δείχνει πως πρόκειται για...ψίχουλα) και να εργαστούν από σήμερα Πρωτομαγιά Εργατική, κανονικά.

Για τους υπολοίπους -άσχετο αν κάποιοι δεν πατάνε- δεν νοιάζεται ουδείς, ενώ, οι πολλοί , που ψήφισαν αναστολή δέχονται μάλλον να φθάσει ο μισθός τους, περίπου από 600-700 ευρώ μέχρι και 1.000.

Και τα χρωστούμενα μηνιάτικα ένας Θεός ξέρει, αν και πότε και πως θα τα πάρουν.

Η λογική και το διαίρει και βασίλευε του Γιώργου Κουρή επικράτησαν για άλλη μια φορά.

Φυσικά και διαφωνούμε συνάδελφοι, παραμένοντας όμως στο πλευρό σας, αν ξανασκεφτείτε το δικό σας συμφέρον και όχι του εκδότη.

Αναφέρομαι σε όλους πλην των αποδεδειγμένα  εργοδοτικών.

 Πόπη Χριστοδουλίδου
Υ.Γ Επειδή δεν μιλάω απο θέση ισχύος , να είστε βέβαιοι, πως κατανοώ πόσο ταλαιπωρείστε και πως οι οικογένειές σας πεινάνε.

Αλλά,  όταν ξεκινάς έναν αγώνα , ποτέ δεν κάνεις πίσω για... ψίχουλα!

Διεκδικείς μέχρι τ΄΄ελους όλα σου τα δεδουλευμένα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα υβριστικά σχόλια. Μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας, χωρίς ύβρεις. Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αμέσως.
update: Και επειδή κάποιοι εγκάθετοι έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα, αναγκαστικά θα γίνεται έλεγχος των μηνυμάτων.