Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Καλό ταξίδι Αντώνη...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με μεγάλη θλίψη ανακοινώνει την αιφνίδια απώλεια του δημοσιογράφου Αντώνη Σωτηράκου,ο οποίοςπέθανε σήμερα σε ηλικία 66 ετών.
Ο Αντώνης Σωτηράκος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1946 και μετά την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο Αμαρουσίου γράφτηκε στην ΑΣΟΕΕ το 1968, την οποία εγκατέλειψε το 1970 με παρέμβαση της Χούντας.
Το καλοκαίρι του 1966 ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τη δημοσιογραφία μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας «Δημοκρατική Αλλαγή», την...  οποία έκλεισε η Δικτατορία στις 21/4/1967, διωκόμενος και ο ίδιος από το καθεστώς των συνταγματαρχών.
Μετά τη μεταπολίτευση οι διωγμοί που υπέστη καθώς και οι οικονομικές και κοινωνικές υποχρεώσεις του, τον κράτησαν μακριά από τη δημοσιογραφία, στην οποία επέστρεψε το 1984 και εργάστηκε σε διάφορα μηνιαία περιοδικά και την εβδομαδιαία εφημερίδα «Εξόρμηση». Διετέλεσε υπεύθυνος των ραδιοφωνικών εκπομπών του Υπουργείου Γεωργίας και Διευθυντής του περιοδικού «Οικονομική Ενημέρωση».
Από το 1988 εργάστηκε ως οικονομικός συντάκτης στις καθημερινές πολιτικές εφημερίδες «Αυριανή», «Δημοκρατικός Λόγος», «Εξόρμηση» και «Έθνος», στην οποία παρέμεινε μέχρι και τη συνταξιοδότησή του.
Ο Αντώνης Σωτηράκος αγάπησε τη δημοσιογραφία και την υπηρέτησε με σεβασμό και αξιοπρέπεια.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως συλλυπείται τη σύζυγό του και τις αγαπημένες του κόρες και αποχαιρετά τον άξιο και αγαπητό μας συνάδελφο.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Παρασκευή, 17 Αυγούστου στις 5.30 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Αγίας Παρασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα υβριστικά σχόλια. Μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας, χωρίς ύβρεις. Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αμέσως.
update: Και επειδή κάποιοι εγκάθετοι έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα, αναγκαστικά θα γίνεται έλεγχος των μηνυμάτων.