Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Οι κινήσεις του Γιώργου Κουρή

Οι κάθε άλλο παρά τυχαίες κινήσεις του Γιώργου Κουρή...

Αναδημοσίευση από http://pressarismenos.blogspot.com/

Διαβάζοντας με προσοχή το τελευταίο ποστ των απλήρωτων από τον Νοέμβριο του 2010 εργαζόμενων της "Αυριανής" (διαβάστε εδώ) θα ήθελα να κάνω κάποια σχόλια πάνω σε κάτι που φαινομενικά δείχνει "αθώο" αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι:...
...ο Γιώργος Κουρής κάθε άλλο παρά τυχαία δεν προσέλαβε δημοσιογράφους από την "Αυριανή" για τον τηλεοπτικό σταθμό Kontra!

Ακριβώς την εποχή που άνοιξε ο τηλεοπτικός σταθμός ξεκίνησε και η στάση πληρωμών στην εφημερίδα "Αυριανή", αλλά πολύ περισσότερο ήταν την ίδια εποχή που ο Γιώργος Κουρής ήξερε πως δεν έχει να περιμένει πολλά πράγματα από τον ...
 Κώστα Γιαννίκο σε οικονομικό επίπεδο (για το... Νομικό ούτε λόγος να γίνεται, βλέπε φυλακές Κορυδαλλού) γιατί είχε ρίξει έξω το Alter.

Με την κότα με τα χρυσά αβγά να είναι έτοιμη να τινάξει τα πέταλα και γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως η συνέχεια του Alter θα είναι μια "φυτοζωία της αρπαχτής" μέχρι να γίνει κάποιο θαύμα ώστε να τo ξεφορτωθεί αποκομίζοντας όμως πάλι κέρδος (λέγεμε: επενδυτής, φιλόδοξος μελλοντικός καναλάρχης), ο δραστήριος μπαταχτσής πήρε τότε στενό του συνεργάτη από το Alter (τον γνωστό copy - paste old man της "Αυριανής") και δημιούργησε έναν νέο τηλεοπτικό σταθμό, γιατί δουλειά (του Κουρή και του κάθε Κουρή) χωρίς κανάλι δεν γίνεται...

Δεν αφορά την λογική του στενού του συνεργάτη πλέον Γιάννη Παπαγιάννη, πως δηλαδή ο Γιώργος Κουρής έστησε τον "βόθρο του Ταύρου για να εκβιάζει και να κάνει αρπαχτές" όπως έγραφε στο Fimotro, αλλά με το ότι ο Κουρής δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να έχουν σχέσεις οι εργαζόμενοι της "Αυριανής" που σκόπευε ήδη να "φυτοζωεί" με την σειρά της με μια ακόμη επιχείρηση, κάτι που θα έκανε δυσκολότερα τα πράγματα γι' αυτόν στο... φέσι που σκόπευε να βάλει στο μέλλον στους εργαζόμενους της εφημερίδας, αλλά και με μέτρο (προς το παρόν) στους εργαζόμενους του Kontra.

Η κίνηση δεν ήταν τυχαία και κάποιος ίσως να σκεφτεί: γιατί τότε πήρε κάποιους συνεργάτες από το Alter που υπάρχουν μέχρι σήμερα, στον νέο του σταθμό;

Από την έλευση του Κώστα Γιαννίκου στο Alter όλοι γνωρίζουν ότι πολλοί συνεργάτες του Γιώργου Κουρή βρίσκονταν ήδη στον σταθμό, πληρώνονταν με την "μέθοδο Κουρή" (κάπου όταν κάνει πάνω από 5 Ρίχτερ σεισμό στα Επτάνησα, γιατί μικρότερους κάνει καθημερινά) και είδαν μισθό στην ώρα του (δεν είναι απαραίτητο πως αυτός ήταν "κανονικός") κάπου μέχρι πριν από δύο χρόνια.
Στην συνέχεια και μέχρι σήμερα κάποιοι (ευτυχώς όχι όλοι) αποδείχθηκαν κάτι παραπάνω από πρώην συνεργάτες, προσφέροντας επιπλέον "υπηρεσίες" στον Γιώργο Κουρή.Το σημαντικότερο όμως έχει να κάνει με την αναγνωρισιμότητα ορισμένων "μεταγραφών" στο Kontra από το Alter, που λίγο πριν την επίσχεση γνώρισαν "μέρες δόξας" και φυσικά ήταν πρόθυμοι να τις συνεχίσουν σε μικρότερο βαθμό μέσα από ένα κανάλι πολύ χαμηλότερες τηλεθέασης μεν, κανάλι και πάλι δε.

Και οι "φίρμες λίγων Ρίχτερ" του Alter βλέποντας και πάλι το πρόσωπό τους στο γυαλί (αφού η γριά είχε γλυκαθεί στα σύκα όπως λένε και στην Κεφαλλονιά) δεν θα εξέφραζαν σε καμιά περίπτωση τα ίδια παράπονα με κάποιον "εφημερίδα" της "Αυριανής" από την σύνταξη των ειδήσεων, ή κάποιας άλλης ενημερωτικής εκπομπής μέσα στο Kontra.

Με άλλα λόγια ξέροντας πως στο Alter αλλά και στην "Αυριανή" δεν θα βάλει πάλι χρήματα, οι "μεταγραφές" του Alter δεν θα δημιουργούσαν λόγω ματαιοδοξίας αλλά και προβολής τους προς άλλους καναλάρχες - εκδότες την "ανακατωσούρα" κατά τον Γιώργο Κουρή που θα δημιουργούσε ένας συντάκτης της "Αυριανής". Για να μην αδικήσουμε κανέναν, υπάρχει και μια κατηγορία εργαζόμενων, που δε συμμετέχει σε όλα αυτά και προσπαθεί απλά να βγάλει τα προς το ζην, κάνοντας τη "λάντζα", όπως λένε στην τηλεοπτική γλώσσα. Αλλά και πάλι αυτή η μικρή μειοψηφία, απλώς ενισχύει με την φθηνή παροχή εργασίας στο kontra, τους γενικότερους σχεδιασμούς του Γιώργου Κουρή.

Το όλο πλάνο ήταν προμελετημένο, γιατί ως γνωστών ο Γιώργος Κουρής μπορεί να αλλάζει πολιτική γραμμή κάθε μέρα στην "Αυριανή", αλλά και αυτό είναι μέρος της "φιλοσοφίας του". Μπορεί να δει μάλιστα τόσο μακριά που ο μύθος λέει πως: μπορούσε να προβλέψει πως δεν θα χρειαστεί να ξαναπληρώσει ο ίδιος. Αφού έχει να πληρώσει στην "Αυριανή" από τον Νοέμβριο του 2010, κάπου δύο χρόνια, από τότε που ξεκίνησαν όλα αυτά. Δηλαδή... από τότε που άνοιξε το kontra !!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα υβριστικά σχόλια. Μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας, χωρίς ύβρεις. Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αμέσως.
update: Και επειδή κάποιοι εγκάθετοι έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα, αναγκαστικά θα γίνεται έλεγχος των μηνυμάτων.