Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Άλλη μια πρόταση έπεσε στο κενό

Μπορεί ο Γιώργος Κουρής να απειλεί θεούς και δαίμονες, για την επανέκδοση της εφημερίδας «Αυριανή», μπορεί να διαρρέει σκοπίμως για έκδοση νέας εφημερίδας με τον τίτλο «Κόντρα news», όπως μια ακόμα υποτιθέμενη βελτιωμένη πρότασή του για άρση της επίσχεσης των εργαζομένων στην «Α», έπεσε στο κενό. Και αυτό, γιατί ναι μεν ο πάλαι ποτέ ισχυρός εκδότης, δεν θέλει να βάλει το χέρι στην τσέπη. Εξακολουθεί να πιστεύει, παρά την ηλικία του, ότι με δολοπλοκίες και απατηλές υποσχέσεις, θα μπορέσει να αποκτήσει και πάλι έναν ισχυρό μοχλό πίεσης.
Οι δημοσιογράφοι της «Αυριανής» που είναι απλήρωτοι από τον Νοέμβρη του 2010, πραγματοποίησαν νέα συνέλευση την Τετάρτη προκειμένου να ... συζητήσουν υποτίθεται βελτιωμένη παλαιότερη πρότασή του εκδότη, σύμφωνα με την οποία προτείνεται:

·        Απασχόληση 15-17 ατόμων, με αποδοχές 1000 ευρώ όσων έπαιρναν πάνω από 1000 ευρώ και 500 έως 600 των υπολοίπων.

·        Καταβολή ποσού 3.500 – 5000 ευρώ, τμηματικά ως αποζημίωση σε όσους δεν θα απασχοληθούν, τμηματικά εντός 6αμήνου, υπό τον όρο παραίτησης από κάθε αξίωση. 

·        Εφόσον υπάρξει ικανοποιητική κυκλοφορία με ανάλογα έσοδα, οι αποδοχές μπορούν να βελτιωθούν.

Και η υποτιθέμενη αυτή βελτιωμένη πρόταση του Γεωργίου Κουρή, πήρε την άγουσα για τον κάλαθο των αχρήστων, αφού στη συνέλευση μελετήθηκαν όλες οι παράμετροι και αποφασίσθηκε να περιμένουν άλλη πρόταση, σύμφωνα με την οποία να δοθεί ένα ικανοποιητικό ποσό έναντι των οφειλομένων στους υπό αποχώρηση δημοσιογράφους.

Όπως τονίσθηκε, τα χρήματα που προσφέρθηκαν στους υπό αποχώρηση, είναι ελάχιστα σε σχέση με αυτά που οφείλει ο Γεώργιος Κουρής, αφού έχει να πληρώσει το σύνολο των εργαζομένων από τον Νοέμβριο του 2010. Να σημειωθεί ότι ακόμα και το Δώρο Χριστουγέννων, το έδωσε κουτσουρεμένο.

Έτσι, ζήτησαν να τους γίνει βελτιωμένη πρόταση, η οποία να περιλαμβάνει:

Καταβολή ποσού ίσο με το 70% των δεδουλευμένων, από τον Νοέμβριο του 2010, έως και τον Δεκέμβριο του 2012. Η καταβολή θα γίνει σε τρεις ισόποσες δόσεις και σε διάστημα 3 μηνών. Οι προς αποχώρηση, θα απεμπολήσουν την οφειλόμενη αποζημίωση.

Να χορηγηθούν δύο μισθοί, στους παραμένοντες, προκειμένου να επιστρέψουν στην εργασία τους και επανεκδοθεί η εφημερίδα «Αυριανή».

15 σχόλια:

  1. Kalh xronia kai kalh dunamh, paidia na eiste kl tlk egine tpt me to ALTER uparxei kamia e3eli3ei??? Eyxaristw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημέρα σας καλή χρονιά χρόνια πολλά καλό και μαχητικό έτος να έχετε εύχομαι φέτος να δικαιωθείτε και να επιτρέψετε στις δουλειές σας εσείς και πολλής άλλος κόσμος που έχει υποφέρει από αφεντικά τύπου Κουρή καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Afhste ton kosmo na doulepsi reeeeeeeeeeee

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσύ Ανώνυμε δουλεύεις τσάμπα; Δεν φτάνει που δουλεύαμε 2 χρόνια απλήρωτοι; Πόσο κολλητός είσαι του Κουρή για να ξέρουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λακέ της εργοδοσίας μάθε πρώτα να γράφεις Ελληνικά και μετά το συζητάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εσείς σαν τους καλό φαγάδες του μετρό κάνετε είναι τώρα 10 κουμούνια που κάνουν απεργία και είναι χιλιάδες κόσμος που θέλει να δουλέψει, και ταλαιπωρείτε από αυτούς ο κόσμος, έτσι έγινε και με το αλτερ κάποιοι ήθελαν να δουλέψουν και ο Κουρής έκανε τη λίστα μαζί με τους υπόλοιπους που ήταν σε θέση και είχαν όρεξη να εργαστούν οι υπόλοιποι τα ήθελαν όλα, όλα κανένας δεν τα έχει πάρει γιατί να γίνει με εσάς εξαίρεση και με του αλτερ? απλά η απάντηση είναι ότι θέλετε να το βουλιάξετε και στο τέλος να μην πάρετε τίποτα και αφήστε της βλακείες ότι είμαστε με τον Κουρή κ.α , απλά πιστεύω πως σε κάποια πράγματα έχει δίκιο άμα δεν πιέζατε να κάνουν αίτηση πτώχευσης οι εργαζόμενοι που υπέγραψαν στη λίστα να δεις πως θα τρέχαν οι άνθρωποι για δουλειά για κάντο να δείς, εσύ και άλλοι το πολύ 50 θα μείνετε στο αλτερ έτσι, θα πεινάσετε κάποτε και θα παρακαλάτε Έρχεται!!!.

      Διαγραφή
  6. To "ανέβασα" μόνο και μόνο για να γελάει ο κόσμος με τις ... μπούρδες που γράφεις. Άρε μάρες κουκουνάρες ανώνυμε. Ειδικά εμείς καλοφαγάδες. Δύο χρόνια απλήρωτοι. Ντροπή σου. Και μάλλον μπερδεύεις τα blogs. Αλλά ανώνυμα, ξέρεις πολλά να λές. Επώνυμα κάνεις την πάπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για συγνώμη ρε φίλε γιατί πέρα από τις δικές μου μπούρδες τι ευνοείς όταν λες μπερδεύω τα blogs που να απευθυνθώ στο μεγάλο Blog ergazomenoialter.blogspot.gr ? Αυτό έχει κλείσει εδώ και τόσους μήνες ξέρεις πόσος κόσμος μαζί και εγώ περιμέναμε να το δούμε να λειτουργεί να γράψει κάτι, τόσοι μήνες περάσανε οπότε να μην απορείς, αυτό είναι ξέσπασμα πολλών μηνών ο κύριος λόγος ήταν γιατί λέγαν οτι θα μας ενημερώνουν μέχρι τη λήξη της επίσχεσης μήπως χάσανε και τελείωσε και ο αγώνας? γιατί τόσους μήνες δεν λειτουργεί και ας μην ακούω της βλακείες οτι δεν έχουν internet εδώ θέλω να μου απαντήσεις υπεύθυνα, το να μου σβήσεις το σχόλιο μαζί με το άλλο που σου ζητώ συγνώμη γιατί τα έβαλα και με εσάς μου το έσβησες, όντως και ξανά ζητώ συγνώμη με το alter τα έχω που δεν έχουν μπεί ούτε μια φορά, τους παρακολουθούσα από την πρώτη κάρτα που βγάλαν μέχρι και την τελευταία κάθε μέρα έμπαινα στο blog τους γιατί πίστευα πως εκείνοι θα κάνουν τη διαφορά και στο τέλος σκορπισαν με τις λίστες του Κουρη για το νέο αλτερ. Υ.Γ. Αυτά τα γράφω γιατί τα ξέρω τόσους μήνες που παρακολουθούσα τη πορεία τους δεν είμαι ο Κουρής ούτε έχω κάποιο όφελος απλά ρωτάω και θέλω μια απάντηση σε αυτό αρκετά μας άφησαν έτσι μη μας γράψετε κανονικά και εσείς, κάτι παραπάνω θα ξέρετε για αυτό το θέμα.

      Διαγραφή
  7. Φίλε μου όντως τα μπερδεύεις. Αλλο το "ΑΛΤΕΡ", άλλο η "Αυριανή" Δεν γνωρίζουμε φυσικά τους λόγους για τους οποίους δεν ενημερώνουν στο συγκεκριμένο blog. Όμως θα ενημερώσουμε τον εκπρόσωπο των εργαζομένων και ευελπιστώ σε δική του απάντηση έστω και από εδώ. Φυσικά το ότι δεν λειτουργεί το ίντερνετ δεν είναι δικαιολογία. Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Όμως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους δνε έχουν κάποια ενημέρωση. Ίσως γιατί την έχουν αντικαταστήσει μέσω fb.
    υ. γ. Εμείς δεν γράφουμε κανένα. Προσπαθούμε να επιτύχουμε το καλύτερο, για όλους τους δικούς μας εργαζόμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ φαίνεστε εντάξει άνθρωποι και συγνώμη, απλά ρε φίλε ζούμε σε μια κοινωνία και μας φταίνε τα πάντα δεν ξέρεις που να ξεσπάσεις πάντως συγνώμη και ευχαριστώ για την απάντηση σου να'στε καλά και καλή δύναμη διάβασα πιο πολλά και για εσάς και για την εφημερίδα και φαίνεστε οκ από την μεριά σας καλή τύχη!! Υ.Γ.Και συγνώμη για τους καλοφαγάδες που έγραψα πιο πάνω δεν ήξερα τι έγραφα, έμαθα μετά πιο πολλά για εσάς και τους αγώνες σας δίκιο έχεις 2 ολόκληρα χρόνια απλήρωτοι,φίλε ότι και να πω δεν βελτιώνω τη θέση μου το μόνο που μπορώ να πω είναι καλή δύναμη τύχη και καλό αγώνα εύχομαι να δικαιωθείτε!!!

      Διαγραφή
  8. Μας φταίνε τα πάντα ναι. Δεν ξεσπάμε όμως σε εργαζόμενους που λαμβάνουν πενιρούς μισθούς και είναι απλήρωτοι δύο χρόνια. Δεκτή η συγνώμη σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oκ αμα γίνετε όμως επικοινωνήστε και με τα παιδιά του Αλτερ για το blog τους σας ευχαριστώ!!!!

      Διαγραφή
  9. Εγώ προσωπικά θα ήθελα να εκφράσω την άποψή μου η οποία 99% δεν θα σας αρέσει αλλά πιστεύω πως έτσι είναι τα πράγματα, καλό θα ήταν να συμφωνήσετε αν σας έρθει καινούργια
    πρόταση από τον εργοδότη σας μη καταντήσετε σας τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά ή και πιο κοντά στον κλάδο σας το αλτερ στο οποίο έχει μπει λουκέτο εδώ και ένα χρόνο και έχουν μείνει στον δρόμο τόσος κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ φίλε συμφωνούμε απόλυτα. Μάλλον όμως θα πρέπει να συμφωνήσεις και εσύ, ότι πρώτα ο εκδότης της "Αυριανής" θα πρέπει να αποζημιώσει όσους θέλει να απομακρύνει όπως και να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα που τους οφείλει. Δεν πιστεύω να διαφωνείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν διαφωνώ απλά πιστεύω πως κάτι θα γίνει τώρα που το δικαστήριο έδωσε εντολή να πάρετε τα χρήματα σας ή κάποιο μερίδιο των δεδουλευμένων πιστεύω πως θα δικαιωθείτε μέχρι στιγμής έχετε καταφέρει πολλά, απλά μακάρι να γινόταν κάτι παρόμοιο και με το Σκαραμαγκά στα Ναυπηγία, δεν έχουν πληρώσει εδώ και 2 χρόνια, τώρα γίνετε επίσχεση μπας και γίνει τίποτα αλλά δεν γίνετε τίποτα όλο πορείες περιφρούρηση αλλά τώρα ούτε αυτό δεν γίνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν επιτρέπονται τα υβριστικά σχόλια. Μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας, χωρίς ύβρεις. Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αμέσως.
update: Και επειδή κάποιοι εγκάθετοι έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα, αναγκαστικά θα γίνεται έλεγχος των μηνυμάτων.