Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Στο δρόμο που χάραξε ο Κουρής

Πάει και ο "Αγγελιοφόρος". Ο Μπακατσέλος, αποφάσισε το κλείσιμο της εφημερίδας, αφήνοντας στον δρόμο δημοσιογράφους, τεχνικούς και υπαλλήλους. Ακριβώς στον δρόμο που χάραξε ο Κουρής. Μόνο που τους δημοσιογράφους της "Αυριανής και του "Φιλάθλου, κανείς δεν τους θυμάται. Έτσι σε λίγο θα ξεχαστούν και οι εργαζόμενοι του "Αγγελιοφόρου". Παρά τις υποσχέσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Κάποτε μια υπεύθυνη Κυβέρνηση πρέπει να βάλει τέλος σε όλα αυτά. Αν πράγματι θέλει το καλό του τόπου. Να σταματήσει όλους αυτούς τους επιτήδειους, που χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ για τους προσωπικούς τους σκοπούς. Για τις προσωπικές τους επιδιώξεις. Και όταν πια τους φαίνονται "άχρηστες" κατεβάζουν διακόπτες. Και αφήνουν εκατοντάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Στα πλοκάμια της ανεργίας και της διαρκούς ανασφάλειας. Τόσο αυτούς, όσο και τις οικογένειές τους.
Κύριε Πρωθυπουργέ, δεν φθάνουν οι υποσχέσεις.

Έργα θέλουμε. Για τους εργαζόμενους αυτών των εκδοτών που ανοίγουν τις εφημερίδες χωρίς να φαίνεται ότι έχουν τα παραμικρό περιουσιακό στοιχείο. Επιτέλους, να ληφθεί μέριμνα για όλους αυτούς τους δημοσιογράφους, που δεν είναι μεγαλοδημοσιογράφοι, αλλά εργαζόμενοι πολλές πιο πολλές ώρες από όλους τους εργαζόμενους αυτού του τόπου. Αυτούς που η αγάπη τους για την δημοσιογραφία, το μεράκι τους, ήταν παιδικό όνειρο. Αυτούς που τους "θερίζουν" ο καρκίνος και τα εμφράγματα. Αυτούς που αγωνίζονται για να βρουν την αλήθεια και όχι για να την συγκαλύψουν. 
Και όμως, σε πολλούς με δέκα, είκοσι 30 ακόμα και περισσότερα χρόνια, αυτοί οι εργοδότες, τους στέρησαν την δυνατότητα να εργαστούν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα υβριστικά σχόλια. Μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας, χωρίς ύβρεις. Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αμέσως.
update: Και επειδή κάποιοι εγκάθετοι έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα, αναγκαστικά θα γίνεται έλεγχος των μηνυμάτων.