Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Νέες απεργίες σε Κέρδος, Κόσμο του Επενδυτή και Ελευθεροτυπία.

Τρεις νέες απεργίες, σε ¨Κέρδος", "Κόσμος του Επενδυτή" και "Ελευθεροτυπία", εξαγγέλθηκαν από την Ενωση Συντακτών ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Συγκεκριμένα...
Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α., της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. και της Ε.Φ.Ε., αντιδρώντας στην παράνομη και καταχρηστική απόλυση του συναδέλφου δημοσιογράφου Γιάννη Λεοντάρη και τη μη εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων, τεχνικών τύπου και φωτορεπόρτερ στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ», αποφάσισαν την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου και τους φωτορεπόρτερ, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ» και στην ιστοσελίδα «kerdos.gr» από τις 14.00 το μεσημέρι του Σαββάτου, 21 Ιανουαρίου 2012 έως τις 14.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, 23 Ιανουαρίου 2012.
ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ:
  • Την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου δημοσιογράφου Γιάννη Λεοντάρη και
  • Την καταβολή όλων των δεδουλευμένων αποδοχών μας.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΠΕΛ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΦΕ και της ΕΠΠΕΑ (όσον αφορά στις τρεις τελευταίες σε ένδειξη συμπαράστασης των λοιπών) διαμαρτύρονται έντονα για την παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά, που επιδεικνύει η εργοδοσία της εφημερίδας «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ», καθώς δεν έχει καταβάλλει τις αποδοχές των δημοσιογράφων, συντακτών περιοδικού τύπου, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών τύπου, οι οποίοι εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ» και στις περιοδικές εκδόσεις («TIVO», «Δίφωνο» και « Informer ») από το τέλος Οκτωβρίου του περασμένου έτους.
Για το λόγο αυτό τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων κηρύσσουν νέα απεργία από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 21 Ιανουαρίου έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 24 Ιανουαρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων, συντακτών περιοδικού τύπου, διοικητικών υπαλλήλων, τεχνικών τύπου και των εργαζομένων στο πρακτορείο «ΕΥΡΩΠΗ» (μόνο για τη διανομή του «ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ»), που εργάζονται στην εφημερίδα «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ» και στις περιοδικές εκδόσεις («TIVO», «Δίφωνο» και «Informer»).
Οι Ενώσεις ζητούν:
  • Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους δημοσιογράφους, συντάκτες περιοδικού τύπου, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ» και στις περιοδικές εκδόσεις («TIVO», «Δίφωνο» και «Informer»).
  • Την τήρηση των ΣΣΕ και της εργατικής νομοθεσίας.
Από την απεργία εξαιρούνται οι υπάλληλοι του λογιστηρίου μόνο όμως για εργασίες που αφορούν στην πληρωμή των εργαζομένων
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΠΕΛ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΦΕ και της ΕΠΠΕΑ (όσον αφορά στην τελευταία, σε ένδειξη συμπαράστασης των λοιπών), εξαιτίας της παρατεταμένης ασυνέπειας, που επιδεικνύει η εργοδοσία της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», από τα μέσα του καλοκαιριού ως προς την εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων συναδέλφων και έχοντας πλέον εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας, αποφάσισαν την κήρυξη νέας απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους, τους συντάκτες περιοδικού τύπου, τους φωτορεπόρτερ και τους εργαζόμενους στο πρακτορείο «ΑΡΓΟΣ» (μόνο για τη διανομή της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ), που εργάζονται για την έκδοση και τη διανομή της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας, «enet.gr» από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 21 Ιανουαρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 23 Ιανουαρίου 2012.
ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ:
  • Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου ως και την εξόφληση του Δώρου Χριστουγέννων στους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους, τεχνικούς τύπου, λιθογράφους, συντάκτες περιοδικού τύπου και φωτορεπόρτερ, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «enet.gr».
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα υβριστικά σχόλια. Μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας, χωρίς ύβρεις. Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αμέσως.
update: Και επειδή κάποιοι εγκάθετοι έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα, αναγκαστικά θα γίνεται έλεγχος των μηνυμάτων.