Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Νέα 24ωρη απεργία στην "Αυριανή"

Μετά από πρόταση της συνέλευσης των εργαζομένων στην Αυριανή και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, πραγματοποιούμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση με σκοπό την κλιμάκωση, με δεύτερη 24ωρη την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, εκτός, φυσικά, αν υπάρξει κάποια συγκλονιστική εξέλιξη.

Την Τετάρτη 15.2 και ώρα 19.00 θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των εργαζομένων στην εφημερίδα, με αντικείμενο την εκτίμηση της κατάστασης και την μεθόδευση που συζητήθηκε ήδη από την προηγούμενη συνέλευση για κλιμάκωση με νέες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις.

Η Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ...
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ» από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 13 Φεβρουαρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 14 Φεβρουαρίου 2012.

Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν επί ένα έτος την αντεργατική, αντισυνδικαλιστική και κατάφωρα καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΑΥΡΙΑΝΗ», η οποία δεν τηρεί τις ΣΣΕ και αφήνει απλήρωτους τους συναδέλφους .

Οι Ενώσεις ζητούν:

•    Την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
•    Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των καθυστερούμενων οφειλών των εργαζομένων δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών τύπου στην «ΑΥΡΙΑΝΗ».
•    Την άμεση εξόφληση του δώρου των Χριστουγέννων σε όσους συναδέλφους δεν το έχουν λάβει.
•    Τη διασφάλιση στο μέλλον της ομαλής καταβολής των μισθών, δώρων και επιδομάτων.
 
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

1 σχόλιο:

Δεν επιτρέπονται τα υβριστικά σχόλια. Μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας, χωρίς ύβρεις. Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αμέσως.
update: Και επειδή κάποιοι εγκάθετοι έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα, αναγκαστικά θα γίνεται έλεγχος των μηνυμάτων.