Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Οι αποφάσεις της Συνέλευσης των εργαζομένων στην "Αυριανή"

Ολοκληρώθηκε στις 6 το πρωί, η νέα απεργιακή κινητοποίηση των απλήρωτων δημοσιογράφων της εφημερίδας "Αυριανή".  Υπενθυμίζεται ότι από την ΕΣΗΕΑ είχαν αποφασισθεί δύο 24ωρες απεργίες, την Δετέρα και την Τετάρτη, αφού η εργοδοσία συνεχίζει την αδιαλαξία της.
Το απόγευμα της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε και Συνέλευση των εργαζομένων. Η Συνέλευση των εργαζόμενων της «ΑΥΡΙΑΝΗΣ» αποφάσισε ομόφωνα, τα ακόλουθα: ...

1.Να επιδιωχθεί συνάντηση με τον εργοδότη
2.Σε περίπτωση που για όποιον λόγο η συνάντηση αυτή δεν καταστεί εφικτή ή δεν προκύψουν απτά και ικανοποιητικά αποτελέσματα θα ζητηθεί από την ΕΣΗΕΑ η κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων με 48ωρη απεργία στις 22 και 23 Φεβρουαρίου, καθώς επίσης και με δύο 24ωρες απεργίες στις 27 και 29 Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, εξαιτίας της μη καταβολής μισθών επί 12 και πλέον μήνες, η συνέλευση αποφάσισε να υποβληθεί αίτημα για επίδομα αλληλεγγύης από την ΕΣΗΕΑ στους εργαζόμενους εκείνους που πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει η Ένωση αλλά και τον όρο που έθεσε η Συνέλευση.
Ειδικότερα, οι προϋποθέσεις είναι:
-Να μην έχουν δεύτερη εργασία
-Να είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ
-Να έχουν ενεργή συμμετοχή και φυσική παρουσία στις δυο τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Το αίτημα χορήγησης του επιδόματος και η λίστα με τους εργαζόμενους που το δικαιούνται θα υποβληθεί την Τρίτη 21.2.12 στην ΕΣΗΕΑ.

2 σχόλια:

  1. μπορει να εισαστε ενα χρονο απληρωτοι αλλα τον αντικομμουνισμο του κουρη κ τη λασπη δεν τα κοβετε.παρακαλετα δεν πηρε κανεις τιποτα.κ ειμαι σιγουρος οτι μπορει κ να μην δημοσιευτει το σχολιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως είδες δημοσιεύθηκε. Δημοσιογράφοι είμαστε αγαπητέ. Εργαζόμενοι. Αν δεν το έχεις καταλάβει... Αλλη είναι η δουλειά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν επιτρέπονται τα υβριστικά σχόλια. Μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας, χωρίς ύβρεις. Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αμέσως.
update: Και επειδή κάποιοι εγκάθετοι έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα, αναγκαστικά θα γίνεται έλεγχος των μηνυμάτων.