Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ψήφισμα των απλήρωτων δημοσιογράφων της «Αυριανής»

Εξακολουθούν στο συγκρότημα Κουρή να παίζουν παιχνίδια σε βάρος των απλήρωτων δημοσιογράφων. Ενώ είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις ότι σήμερα επρόκειτο να κατατεθούν χρήματα στους λογαριασμούς των δημοσιογράφων, δεν πρόλαβαν δήθεν να πάρουν το ΟΚ του Γιώργου Κουρή, που δεν τους τηλεφώνησε από τις φυλακές Ναυπλίου. Η αλήθεια όμως είναι τελείως διαφορετική. Και σκαρφίστηκαν, να πληρωθούν οι δημοσιογράφοι από το ταμείο τηε ςεφημερίδας, ώστε να αναγκαστούν να υπογράψουν ένα χαρτί στο οποίο θα λένε ότι αίρουν την επίσχεση και θα εργαστούν για την επανέκδοση της εφημερίδας. Όπως αποδείχθηκε τελικά και το ΟΚ είχαν πάρει και τα ...
χρήματα είχαν!
Απλά για μία ακόμα φορά, ήθελαν να παίξουν τα παιχνιδάκια τους.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι δημοσιογράφοι, εξέδωσαν το παρακάτω ψήφισμα:
«Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Αυριανή» που από τον Νοέμβριο του 2010 εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι και τελούν υπό επίσχεση δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε κατ’ επίφαση «διάλογο» με εκπρόσωπους φαντάσματα της εργοδοσίας, που δεν συνοδεύονται από έμπρακτη απόδειξη της σοβαρότητάς τους.

Έχουμε ήδη καταθέσει τις προτάσεις μας και τα σημεία υποχώρησης προκειμένου να επανεκδοθεί η εφημερίδα.
Έως ότου υπάρξει ουσιαστική και έμπρακτη κίνηση με κατάθεση σημαντικού, έστω, μέρους των οφειλόμενων δεδουλευμένων στην τράπεζα, δεν πρόκειται να ανταποκριθούμε σε καμία άμεση ή έμμεση πίεση επανέκδοσης της εφημερίδας «Αυριανή».
Η εφημερίδα είναι οι εργαζόμενοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα υβριστικά σχόλια. Μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας, χωρίς ύβρεις. Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αμέσως.
update: Και επειδή κάποιοι εγκάθετοι έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα, αναγκαστικά θα γίνεται έλεγχος των μηνυμάτων.