Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Τώρα βρήκε λεφτά ο Κουρής;

Τριακόσιες χιλιάδες ευρώ βρήκε και έδωσε ο Γεώργιος Κουρής για να αποφυλακιστεί αυτός και ο γιόκας του. Για τους απλήρωτους εργαζόμενους στην «Αυριανή» όμως, δεν διαθέτει ούτε τα μισά των μισών. Δύο χρόνια του έβγαζαν τσάμπα την εφημερίδα και τώρα δεν τους πλήρωσε ούτε το δώρο.
κ. Εισαγγελέα  έχει γίνει σχετική καταγγελία προς το ΣΕΠΕ από την ΕΣΗΕΑ. Τριακόσια χιλιάρικα βρήκε για να κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Τι διάολο, δεν θα βρει τα μισά των μισών να εξοφλήσει τους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Αυριανή» και τους λοιπούς εργαζόμενους;

Απλά να θυμίσουμε:
«Κατά το χρόνο δε της επίσχεσης εργασίας και καθ’ όλο το χρόνο, που αυτή διαρκεί, ο εργοδότης τελεί εν υπερημερία (άρθρα 648, 325, 353 και 656 ΑΚ). Κατά συνέπεια και επί επισχέσεως και επί υπερημερίας του εργοδότη ο εργαζόμενος έχει αξίωση επί του μισθού σαν να εργαζόταν κανονικά, η δε ασφαλιστική σχέση παραμένει ενεργή (βλ. ad hoc ΤριμΔιοικΠρΘεσ. 3219/2002 ΕΔΚΑ 2003.305 αλλά και ΣτΕ 4449/1995 ΕΔΚΑ 1996.14, ΕφΘεσ. 611/1995 ΔΕΝ 1996.1255).
Στους άνω εργαζόμενους, δεν κατεβλήθη μέχρι και σήμερα, το δώρο εορτών Πάσχα, το οποίο κατά τα ανωτέρω ο εργοδότης όφειλε να καταβάλει.
Επειδή η μη καταβολή του δώρου αποτελεί και ποινικό αδίκημα διωκόμενο κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατά Α.Ν. 690/1945, όπως ισχύει σήμερα, καταγγέλλουμε τη μη καταβολή του δώρου Εορτών και ζητάμε τις κατά νόμον ενέργειές σας για την ποινική δίωξη και τιμωρία των εκπροσώπων των άνω εταιρειών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα υβριστικά σχόλια. Μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας, χωρίς ύβρεις. Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αμέσως.
update: Και επειδή κάποιοι εγκάθετοι έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα, αναγκαστικά θα γίνεται έλεγχος των μηνυμάτων.