Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

«Ο τσάμπας πέθανε», vs «Ο τσάμπας ζει»


Νέα πρόταση, προφορική και αυτή, κατέθεσε ο ιδιοκτήτης της «Αυριανής» Γιώργος Κουρής. Μόνο που και αυτή ήταν για τα μπάζα. Κυριολεκτικά. Επέμεινε στο να μείνουν 15 άτομα, αλλά επέμεινε και να ξαποστείλει άλλους τόσους χωρίς καν αποζημίωση και χωρίς να πληρώσει τα δεδουλευμένα τους, με αόριστες υποσχέσεις για πληρωμή των...
εισφορών τους.
Ωστόσο η καραμέλα για το αίμα που του έχουν πιει οι εργαζόμενοι και τα περί πτώχευσης της επιχείρησης αλλά και της προσωπικής τους δεν έλειπε από καμία του πρόταση. Όπως και η προειδοποίηση ότι η επιχείρηση δεν έχει καμία περιουσία!

Όπως και να έχει, το σύνολο των εργαζομένων έχει ταχθεί υπέρ της άποψης, ό,τι η επίσχεση δεν λύνεται, αν δεν ληφθεί ουσιαστική μέριμνα για τους συναδέλφους που ουσιαστικά θα απολυθούν και ότι θα πρέπει να προταθούν από την εργοδοσία συγκεκριμένα κίνητρα για την εθελουσία έξοδο τους.

Επίσης οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει την καταβολή δύο μισθών σε όλους όσους έχουν προχωρήσει σε επίσχεση, αντί του ενός που πρότεινε στην τελευταία του πρόταση και μόνο στους δεκαπέντε που θα παραμείνουν.

Ο Γιώργος Κουρής, ακόμα εξακολουθεί να πιστεύει ότι «ο τσάμπας ζει».
Οι εργαζόμενοι όμως έχουν αποδείξει με τις τόσες επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες τους αλλά και με την επίσχεση στην οποία έχουν προχωρήσει από τις 8 Νοεμβρίου, ό,τι ο τσάμπας … απεβίωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα υβριστικά σχόλια. Μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας, χωρίς ύβρεις. Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αμέσως.
update: Και επειδή κάποιοι εγκάθετοι έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα, αναγκαστικά θα γίνεται έλεγχος των μηνυμάτων.