Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Εικοσιτετράωρη απεργία στην Αυριανή

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στην εφημερίδα «Αυριανή», αποφάσισε το Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ. Έγινε μια προσπάθεια για συνάντηση με τον Γιώργο Κουρή, αλλά κατά την προσφιλή του τακτική, δεν παρουσιάσθηκε. Τα αποθέματα υπομονής, έχουν εξαντληθεί εδώ και πολύ καιρό. Ήδη από την πλευρά της Διεύθυνσης, γίνονται προσπάθειες για την δημιουργία απεργοσπαστικού ...

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ, αποφάσισαν την από κοινού κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 17 Οκτωβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 18 Οκτωβρίου 2011 των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τυπογράφων, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ».

Η σημερινή αυθαίρετη ακύρωση από την πλευρά της εργοδοσίας της συνάντησης τορπιλίζει κάθε πιθανότητα εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα, το οποίο έχει δημιουργηθεί στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων συναδέλφων.

Επειδή οι Ενώσεις μας έχουν εξαντλήσει κάθε όριο καλοπιστίας απέναντι στην παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά, που έχει επιδείξει η εργοδοσία ΚΟΥΡΗ αφήνοντας απλήρωτους τους συνάδελφους επί χρονικό διάστημα μέχρι και έντεκα μήνες, και ε πειδή οφείλουμε να προασπίσουμε τα γενικότερα επαγγελματικά συμφέροντα των μελών μας, οι θέσεις εργασίας των οποίων απειλούνται από την παρατεταμένη αφερεγγυότητα της εργοδοσίας και τη μη τήρηση εκ μέρους της των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ, αποφάσισαν σε έκτακτη κοινή συνεδρίασή τους την κήρυξη της 24ωρης απεργίας ζητώντας:

* Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων αποδοχών στους συνάδελφους, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ» και

* Την τήρηση εκ μέρους της εργοδοσίας όλων των όρων των Σ.Σ.Ε.
μηχανισμού. Και κάποια τσιράκια, ψελλίζουν πως αν γίνει απεργία, «θα τα «πάρει» ο Κουρής και θα κλείσει την εφημερίδα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα υβριστικά σχόλια. Μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας, χωρίς ύβρεις. Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αμέσως.
update: Και επειδή κάποιοι εγκάθετοι έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα, αναγκαστικά θα γίνεται έλεγχος των μηνυμάτων.