Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Τα ίδια Παντελάκη μου…

Το δημοσίευμα είναι από τον "Ριζοσπάστη", στις 26 Ιουλίου 1997:

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην "Αυριανή"
Διάβημα της ΕΣΗΕΑ, χτες, στον ιδιοκτήτη Γ. Κουρή

"Ούτε το επίδομα αδείας τους δεν έχουν πάρει οι εργαζόμενοι στο συγκρότημα Κουρή, ενώ τους χρωστά τα δεδουλευμένα 45 ημερών. Αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ, χτες, μετέβη στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος και έκανε διάβημα προς τον ιδιοκτήτη της "Αυριανής", Γ. Κουρή, ζητώντας να δώσει στους εργαζόμενους τα ...

δεδουλευμένα. Ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των εργαζομένων, δεν έχει ακόμη καταβάλει τα δεδουλευμένα. Αρνείται, επίσης, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΔΣ ΕΣΗΕΑ, την καταβολή του επιδόματος αδείας στους δημοσιογράφους, με αποτέλεσμα ορισμένοι εξ αυτών να "παραμένουν στην Αθήνα αδειούχοι όντες". "Ο Γ. Κουρής - τονίζεται στην ανακοίνωση - παραβιάζει συστηματικά τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας,που έχουν συναφθεί μεταξύ ΕΣΗΕΑ και ΕΙΗΕΑ, τις οποίες άλλωστε, έχει συναποδεχθεί και συνυπογράψει".

Η ΕΣΗΕΑ καλεί για μια ακόμη φορά τον Γ. Κουρή, να σεβαστεί την εργατική νομοθεσία, τις ΣΣΕ και το μόχθο των εργαζομένων και ν' ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις του. Σε αντίθετη περίπτωση, η Ενωση Συντακτών θα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες".

Και ακόμα περιμένουμε τις «αναγκαίες ενέργειες», τότε και τώρα – ειδικά – που κάποιοι έχουν να πληρωθούν έναν χρόνο και…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα υβριστικά σχόλια. Μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας, χωρίς ύβρεις. Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αμέσως.
update: Και επειδή κάποιοι εγκάθετοι έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα, αναγκαστικά θα γίνεται έλεγχος των μηνυμάτων.