Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Αυτό και αν είναι θράσος...

ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥ Γ. ΚΟΥΡΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ "ALTER"

Την 7/11/11, στις 6.30 το απόγευμα κοινοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία του κ. Γεωργίου Κουρή που απευθυνόταν σε όλους τους εργαζόμενους δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υπάλλήλους του τηλεοπτικού σταθμού ALTER .

Επί του παραπάνω εγγράφου του κ. Κουρή, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αναφέρει τα εξής:

Ο κ. Κουρής, ως μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» δεν νομιμοποιείται να ...
απευθύνεται στους συναδέλφους αφού, σύμφωνα με το νόμο, την εταιρεία εκπροσωπεί ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Γιαννίκος.
Όλοι οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό « ALTER », ευρισκόμενοι σε απόγνωση, μετά την άρνηση της εργοδοσίας να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται για το τελευταίο 5μηνο, σε μερικούς δε από τον Ιανουάριο του 2011 και μετά από απόφασή τους, κήρυξαν στάσεις εργασίας προκειμένου να διατρανώσουν την απόφασή τους ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δουλεύουν χωρίς να εισπράττουν τη νόμιμη αμοιβή τους.
Η εξώδικη δήλωση του κ. Κουρή, ο οποίος γνωρίζει ότι πράγματι οφείλονται τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους, που κατά την άποψή του, καταφεύγουν σε «συνεχείς και αδικαιολόγητες απεργίες και στάσεις εργασίας υπονομεύοντας την ευόδωση των προσπαθειών για τη διάσωση του σταθμού» και τους καθιστά υπεύθυνους προσωπικά !!! και με την περιουσία τους !!! με παράνομα και εκβιαστικά μέσα.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για μια ακόμη φορά δηλώνει στον κ. Κουρή και σε κάθε αρμόδιο ότι, θα προασπίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων με κάθε νόμιμο μέσο και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν μη αρμόδιο να περάσει εκβιασμούς και απειλές σε βάρος των εργαζομένων που χειμάζονται - και μάλιστα εξαιτίας τους.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Όμως, τους εργαζόμενους στο «ΑΤΕΡ», δεν τους πτοούν οι απειλές του. Και προχωρούν σε επίσχεση εργασίας. Διοικητικοί και τεχνικοί υπάλληλοι του Alter αγνοούν τις απειλές του Γ. Κουρή ότι θα τους πάρει τα σπίτια και προχωρούν σε επίσχεση εργασίας. Τέλος να σημειωθεί ότι σήμερα το μεσημέρι στις 12.00 οι δημοσιογράφοι έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση.
Στο πλευρό σας και εμείς συνάδελφοι. Ο Κουρής, νομίζει ότι είναι σε θέση ακόμα να απειλεί και να εγκαταλείπει απλήρωτους τους δημοσιογράφους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα υβριστικά σχόλια. Μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας, χωρίς ύβρεις. Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αμέσως.
update: Και επειδή κάποιοι εγκάθετοι έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα, αναγκαστικά θα γίνεται έλεγχος των μηνυμάτων.