Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

48ωρη απεργία κήρυξε η ΕΣΗΕΑ στην «Αυριανή»

Εμείς οι απλήρωτοι δημοσιογράφοι από τον Οκτώβριο του 2010, δεν ζητάμε ελεημοσύνες. Ζητάμε τους μισθούς μας που δουλέψαμε

Ο κόμπος έχει φτάσει εδώ και πολλούς μήνες στο κτένι. Ο Γ. Κουρής, εξακολουθεί να πετάει ξεροκόμματα στους δημοσιογράφους της Αυριανής. Για αυτόν, ο μηνιαίος μισθός υπολογίζεται σε λιγότερο από 200 ευρώ. Τόσα περίπου δίνει όταν το θυμάται. Την φιλευσπλαχνία του, την γνωρίζουμε καλά. Ας την κρατήσει για τον...


Χρωστάει μισθούς από τον Οκτώβρη του 2010, σε πολλούς και περισσότερους μήνες.
Δώρο Χριστουγέννων, πλήρωσε όσο αυτός ήθελε.
Σε αρκετούς χρωστάει προηγούμενα δώρα και επιδόματα. Επιδόματα αδείας μη παρεξηγηθούμε αδείας. Γιατί από τα επιδόματα που δικαιούμαστε, δεν έχουμε εισπράξει ΠΟΤΕ.

Αν ο Γεώργιος Κουρής ήταν φιλότιμος, εντάξει στις υποχρεώσεις του, αλλά κυρίως σωστός επαγγελματίας, πρώτα απ’ όλους, θα φρόντιζε τους εργαζόμενούς του, στο έντυπο το οποίο τον καθιέρωσε – καλώς η κακώς – στον χώρο του Τύπου.

Συνάδελφοι, ζητάμε τη στήριξή σας γιατί οι πληροφορίες λένε ότι θα προσπαθήσουν να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό και να εκδοθεί η εφημερίδα. Μάλλον θα πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή σε αυτούς που προσπαθούν να τους πείσουν να το πράξουν, ότι και αυτοί, αργά ή γρήγορα θα βρεθούν στη δεινή θέση στην οποία βρισκόμαστε και θα ζητήσουν τη δική μας βοήθεια…
Η υπομονή μας πια, έχει εξαντληθεί.
Παλεύουμε για την αξιοπρέπειά μας.
Διεκδικούμε τα δεδουλευμένα μας.
Δεν αντέχουμε άλλο.

Η ΕΣΗΕΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ, μπροστά στην αντεργατική, αντισυνδικαλιστική και κατάφωρα καταχρηστική συμπεριφορά, που επιδεικνύει η εργοδοσία της εφημερίδας «ΑΥΡΙΑΝΗ», η οποία δεν τηρεί τις ΣΣΕ και αφήνει απλήρωτους τους συναδέλφους, αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ» από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 19 Ιανουαρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 21 Ιανουαρίου 2012.
Οι Ενώσεις ζητούν:
Την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των καθυστερουμένων οφειλών των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην «ΑΥΡΙΑΝΗ».
Την άμεση εξόφληση του δώρου των Χριστουγέννων σε όσους συναδέλφους δεν το έχουν λάβει.
Τη διασφάλιση στο μέλλον της ομαλής καταβολής των μισθών, δώρων και επιδομάτων.
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
ιδιωτικό του βίο και όχι για τις «επιχειρηματικές» του δραστηριότητες.

19 σχόλια:

  1. Mαζι σας και εγω αυριο για τον δικαιο αγωνα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΚΟΙΜΗΘΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ!

    *ΟΣΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ!

    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ

    ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω μετά το πρωτοσέλιδο για τους εργαζόμενους του Alter που «τα τσέπωσαν» ποιον περιμένετε να σας συμπαρασταθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι ή παριστάνεις τον μαλάκα;;;
      Βρε άθλιε προβοκάτορα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας τα κανονίζει ο Κουρής με το τσιράκι του τον Τσιρογιάννη τι δουλειά έχουν οι απλήρωτοι με τα παιχνίδια του ΚΟΥΡΗ;;;

      Μαλάκα ε μαλάκα

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμε των 12.24 ή άσχετος από τον χώρο είσαι ή προβοκάτορας. Μπορεί και απλά ανεγκέφαλος. Νομίζεις ότι ο διευθυντής ενημερώνει τους συντάκτες για το πρωτοσέλιδο; Αν δεν είδες, το είχαμε σχολιάσει. Κάνε τον κόπο και δες αυτό το λινκ. Μετά μπορείς να ζητήσεις συγνώμη. http://avriani-kmg.blogspot.com/2011/12/blog-post_6024.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eσύ που βγαίνεις ως ανώνυμος, μάθε, ρώτα και μετά έλα να αφήσεις... σκόπιμο σχόλιο!
    Το πρωτοσέλιδο βγήγε "εν κρυπτώ" από τους εργαζόμενους δημοσιογράφους (οι οποίοι το είδαν την επόμενη μέρα) και ήταν σε συνεννόηση εκδότη - διευθυντή - υπεύθυνου ατελιέ! Ολη η πιάτσα το γνωρίζει!!!

    'Αλλωστε, όλοι οι εργαζόμενοι του Ομίλου είμαστε σε κοινή πορεία διεκδικήσεων και αγώνων!

    ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένας απλός πολίτης είμαι. Δεν είμαι υποχρεωμένος να γνωρίζω τίποτα παραπάνω από αυτά που μας ταΐζεται όλα αυτά τα χρόνια. Όπως εσείς δεν ήσασταν υποχρεωμένοι να γνωρίζετε με τι κομπίνες και απατεωνιές μάζευε ο Κουρής τα λεφτά του για να σας πληρώνει, όταν σας πλήρωνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν δεν γνωρίζεις δεν κατηγορείς. Και κυρίως δεν λες "ποιον περιμένετε να σας συμπαρασταθεί". Σου ευχόμαστε να μην έχεις πρόβλημα με την εργασία σου και να μη περάσεις αυτά που περνάμε εμείς και όλοι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι. Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μην βαζεις στο ίδιο καζάνι όλους τους δημοσιογράφους! Οσοι σας ταίζουν, όπως λες, είναι οι βολεμένοι σε 3-4-5 δουλειές, με χρυσά συμβόλαια και παραφουσκωμένους λογαριασμούς και όχι οι χαμηλόμισθοι, που ειναι και αυτοί που κάνουν πραγματική δουλειά!

    Μαίρη Χρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παιδιά, έχω φίλους δημοσιογράφους, από τους χαμηλόμισθους που λέτε. Όμως ο άνθρωπος για τον οποίο εργάζεστε είναι ικανός σε λίγο να σας πει ότι του χρωστάτε κι από πάνω. Κι εμείς στη δουλειά 3 μήνες απλήρωτοι είμαστε αλλά για τον συγκεκριμένο άνθρωπο για τον οποίο δουλεύω θα έβαζα κι από την τσέπη μου αν είχε ανάγκη.

    Τέλος πάντων, σας εύχομαι καλό κουράγιο και καλά ξεμπερδέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν δουλεύω σε εσάς αλλά συμπαρίσταμαι στο αγώνα σας. Εύχομαι δικαίωση και όλα να σας έρθουν υπέρ σας, αύριο!
    Αν χρειαστείτε άτομα για περιφρούρηση -είχα ενημερωθεί για τις αλητείες που σας έκαναν παλαιότερα- κάντε κοινοποίηση αύριο και να είστε σίγουροι πως δεν θα είστε μόνοι σας!
    Και απλά να δώσω μια απάντηση στον "ανώνυμο"... Υπάρχει περίπτωση να γνώριζαν οι εργαζόμ ενοι της εφημερίδας την ύπαρξη αυτού του πρωτοσέλιδου για τους συναδέλφους τους και να μην προσπαθούσαν με κάθε τρόπο την ματαίωσή του; Της πάσης γνωστό είναι το πως βγαίνουν τέτοια πρωτοσέλιδα...
    To μόνο σίγουρο είναι πως οι εργαζόμενοι δεν φταίνει για τις αλητείες των 'μεγάλων κεφαλιών'!!


    Τάσος Λεβιδιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλή δύναμη παιδιά!
    Ελπίζω να μην κανει πάλι το αστείο να προσπαθήσει να βγάλει απεργοσπαστικό φύλλο,
    θα γελάνε και οι πέτρες
    μαζί του!
    Ντροπή του αν βάλει πάλι τα τσιράκια του και μέσω του... άλλου καναλιού προσπαθήσει να γεμίσει σελίδες!
    Μη σπάσετε!!! Είχατε δώσει δυνατό χτύπημα με τις προηγούμενες απεργίες σας αφού δεν φύγατε ούτε λεπτο από τον δρόμο σας!

    Ε12

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλή δύναμη παιδιά!
    Ελπίζω να μην κανει πάλι το αστείο να προσπαθήσει να βγάλει απεργοσπαστικό φύλλο,
    θα γελάνε και οι πέτρες
    μαζί του!
    Ντροπή του αν βάλει πάλι τα τσιράκια του και μέσω του... άλλου καναλιού προσπαθήσει να γεμίσει σελίδες!
    Μη σπάσετε!!! Είχατε δώσει δυνατό χτύπημα με τις προηγούμενες απεργίες σας αφού δεν φύγατε ούτε λεπτο από τον δρόμο σας!

    Ε12

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαθαίνω ότι ο Κουρής μέσω του Τσιρογιάννη, άρχισε και πάλι τις απειλές του. Αφού έδωσε ένα ακόμα ξεροκόμματο, είπε πως αυτή είναι η τελευταία πληρωμή γιατί θα την κλείσει. Κάτι τέτοια κάνει και μετά ανεβαίνει στην ... εκτίμησή μας. Τα ίδια που κάνει στο ΑΛΤΕΡ, κάνει - και πάλι - σε εμάς. Ε αν είναι να την κλείσει, ας είμαστε όσο πιο δυναμικοί μπορούμε. Καιρός είναι να μάθουν όλοι τι καλός επιχειρηματίας είναι. Ολοι τον ξέρουν δηλαδή, αλλά να τον μάθουν και οι ελάχιστοι που δεν τον γνωρίζουν. Λέμε τώρα.

    Ενας από τους απλήρωτους δημοσιογράφους της Αυριανής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πείτε μας κάτι... εξακολουθεί να σας φωνάζει έναν έναν ο λογιστής στο ισόγειο καβάντζα μονοκατοικία στο στενάκι για να σας δώσει αυτό το ξεροκόμματο όποτε το θυμάται;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι φίλε. Ετσι πληρώνονται κάποιοι κρυφά μόνο. Εκσυγχρονίστηκε το σύστημα με κατάθεση στην Τράπεζα. Οπότε κανείς δεν μπορεί να πει ότι "τα τσεπώσαμε". Η τράπεζα δίνει τα πραγματικά στοιχεία.
      Ενας από τους Απλήρωτους δημοσιογράφους της Αυριανής.

      Διαγραφή
  15. Παιδιά μαζί σας και γω, παλιός εργαζόμενος του Κουρή τόσο στον Φίλαθλο όσο και στην Αυριανή. Εγώ ήμουν "τυχερός". Και ξέσκισα στα μπινελίκια αυτό το λουλούδι τον Τσιρογιάννη εκεί κάτω στο λογιστήριο αλλά και του πήρα 5 εκ. δρχ του π...ταρά του Κουρή δικαστικά. Πολύ τα χάρηκα τα λεφτά, έστω κι αν τα πήρα με καθυστέρηση.
    Αλήθεια θα μου πει κανείς τί απέγιναν εκείνα τα ανθηρά λουλούδια ο Κανέλλος και ο αδερφός του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν επιτρέπονται τα υβριστικά σχόλια. Μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας, χωρίς ύβρεις. Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αμέσως.
update: Και επειδή κάποιοι εγκάθετοι έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα, αναγκαστικά θα γίνεται έλεγχος των μηνυμάτων.