Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Στάσεις εργασίας αντί απεργία διαρκείας

Το Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΤΙΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη στάσεων εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι για αύριο Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012 και από τις 16.00 έως τις 19.00 την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012 για όλους τους δημοσιογράφους, το διοικητικό προσωπικό, και τους τεχνικούς ραδιοφώνου και τηλεόρασης, που εργάζονται σε όλα τα ΜΜΕ, Δημόσια και Ιδιωτικά. Οι στάσεις εργασίας πραγματοποιούνται σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους, που απεργούν για να μην περάσουν τα ...
αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ ζητούν:

  • Να μην επανέλθει υπό οιαδήποτε μορφή η τροπολογία Στουρνάρα για την υπαγωγή του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), καθώς και να μην υπάρξει οποιαδήποτε μεθόδευση υφαρπαγής του κοινωνικού πόρου του Ταμείου, ο οποίος αποτελεί οιονεί εργοδοτική εισφορά.
  • Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων μας με το PSI.
  • Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Να επανέλθει σε ισχύ ο ν. 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
  • Να σταματήσουν οι απολύσεις και να γίνουν σεβαστά όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, που καθημερινά καταπατούνται με τον πιο άγριο τρόπο από την εργοδοσία.
  • Να σταματήσει κάθε λογοκριτική παρέμβαση στο έργο των δημοσιογράφων
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι των Μνημονίων.

Από τη στάση εργασίας εξαιρούνται ΜΟΝΟ οι εργαζόμενοι, οι οποίοι θα καλύψουν δημοσιογραφικά και θα προβάλουν τις απεργιακές εκδηλώσεις των Συνδικάτων και τα αιτήματα της απεργίας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

2 σχόλια:

  1. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΑΛΤΕΡ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΝΕΟ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως βλέπεις φίλε, οι εξελίξεις τρέχουν. Αύριο έχουν συνέλευση οι εργαζόμενοι στην ΕΣΗΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν επιτρέπονται τα υβριστικά σχόλια. Μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας, χωρίς ύβρεις. Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αμέσως.
update: Και επειδή κάποιοι εγκάθετοι έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα, αναγκαστικά θα γίνεται έλεγχος των μηνυμάτων.