Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Το μπατζάκι, η κωλοφαρδία και ο … Εβραίος

Τελικά και απ’ ό,τι αποδεικνύεται και το αίμα δεν του έχουν πιει οι εργαζόμενοι του Κουρή και έχει τον τρόπο του. (Τον οικονομικό. Γιατί από άλλους τρόπους μάλλον δεν το έχει). Η τελευταία ιστορία με το ΑΛΤΕΡ, με το χρήμα με ουρά αλλά και με την διχαστική πρόταση, ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Δεν βιάστηκε καθόλου. Περίμενε όσο ... έπρεπε και πριν την σημαντική απόφαση του δικαστηρίου, βρήκε τρόπο  για να άρει την αίτηση πτώχευσης του καναλιού. Η μέθοδός του προσφιλής. Πάρε εσύ, «αγαπήσου» εσύ.

Και να είναι τόσο σύμπτωση ότι την ίδια ακριβώς ημέρα αποφάσισε να παίξει το παιχνίδι του τόσο με το «ΑΛΤΕΡ» όσο και με την «Αυριανή»; Μπορεί. Άλλωστε ανέκαθεν, από το ένα μπατζάκι του έτρεχε κωλοφαρδία και από το άλλο χρήμα. Μόνο που για τους εργαζόμενους δεν περίσσευε ποτέ τίποτα. Και ειδικά για τους δημοσιογράφους της «Αυριανής». Από το 1980 που την ξεκίνησε. Ας αφήσουμε τα δύο τελευταία χρόνια. Γιατί αποφάσισε σαν καλός εβραίος που είναι, να την βγάλει τσάμπα. Και δυστυχώς οι δημοσιογράφοι της «Αυριανής» που τα δύο τελευταία χρόνια είναι απλήρωτοι, έκαναν υπομονή και περίμεναν να έρθουν καλύτερες ημέρες και να αξιωθεί ο Κουρής να τους πληρώσει. Καλύτερες ημέρες επί Κουρή. Αν είναι δυνατόν.

Λίγες μόνο ώρες μετά την νέα για τα μπάζα κυριολεκτικά προφορική πρόταση του εκδότη της «Αυριανής» για την λύση της επίσχεσης και την επανακυκλοφορία της εφημερίδας, ήρθε και η διαιρετική πρόταση για το «ΑΛΤΕΡ». Εξάλλου και για την «Αυριανή» το ίδιο ακριβώς στόχο είχε. Δεκαπέντε να μείνουν και οι υπόλοιποι άμετε στον διάολο. Χωρίς ούτε ένα ευρώ. Ούτε καν τα δεδουλευμένα τους. Δήθεν θα τους κάλυπτε τις ασφαλιστικές εισφορές. Και σε ένα μήνα, έχετε γεια.

Αλλά και για αυτούς που θα παρέμεναν, θα έδινε μόνο ένα μισθό. Και από εκεί και πέρα γύρω στα 700 ευρώ. Και όταν είχε έσοδα η εφημερίδα θα άρχισε να αποπληρώνει, λέει, τα χρωστούμενα. Και γιατί να έχεις μπέσα σε έναν άνθρωπο που τόσες φορές σε έχει κοροϊδέψει; Γιατί να τον εμπιστευτείς όταν ξέρεις ότι είναι Εβραίος στις πληρωμές του; Πολύ απλά, δεν τον εμπιστεύεσαι.

Και κυρίως γιατί ξέρει ότι οι εργαζόμενοι σε αυτόν, δεν έχουν να φάνε, δεν έχουν για τα απαραίτητα και οι περισσότεροι είναι σε τραγική κατάσταση. Κάτι που δεν δείχνει να πολυενδιαφέρει τον Κουρή. Και ούτε καν συζήτησε την πρότασή τους να δοθούν δύο τουλάχιστον μισθοί σε όλους ανεξαιρέτως, για να λυθεί η επίσχεση και να καλύψουν κάποια από τα συσσωρευμένα τους χρέη οι εργαζόμενοι.

Τσάμπα μάγκας. 

2 σχόλια:

  1. Καλά παιδιά ο τύπος είναι η προσωποποίηση της νομιμότητας τι περιμένετε να δικαιωθείτε? μια χαρά θα τα καταφέρει και θα το ανοίξει το αλτερ ή στον ταύρο ή στο Μπουρνάζι καλή τύχη και δύναμη σας εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα θα το ανοίξει το αλτερ είναι μια λερααααααα γι'αυτό το είχε βγάλει και στα παρατράγουδα γι'αυτόν πάει αυτό το link
    http://www.youtube.com/watch?v=rscJRsdQj4g
    πέρα από την πλάκα θα το ανοίξει έτσι όπως το πάει ο Κουρής, βέβαια δεν ξέρουμε τι έκαναν οι εργαζόμενοι, και αν συμφωνήσαν αλλά από αυτή την εβδομάδα κάτι παραπάνω θα μάθουμε παιδιά εσείς που είστε μέσα στα κόλπα τον ίδιο εργοδότη έχετε αν γίνετε διαφωτίστε μας γιατί οι εργαζόμενοι του αλτερ δεν το ανοίγουν το blog καλή δύναμη παιδιά και ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν επιτρέπονται τα υβριστικά σχόλια. Μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας, χωρίς ύβρεις. Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αμέσως.
update: Και επειδή κάποιοι εγκάθετοι έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα, αναγκαστικά θα γίνεται έλεγχος των μηνυμάτων.