Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Μαύρη Πέμπτη στο Star Channel.

 Διαβάστε τη λίστα των συναδέλφων που απολύθηκαν Χριστουγεννιάτικα

Με συνοπτικές διαδικασίες ο πρόεδρος του Star Channel, Πάνος Κυριακόπουλος ξεκίνησε τις εκκαθαρίσεις δημοσιογράφων που δε συμμορφώθηκαν στην γενική εντολή, που δόθηκε προ μηνών, για υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας. Διαβάστε στο planet-greece όλη την πραγματική λίστα των δημοσιογράφων που έχουν απολυθεί...



Την πόρτα της εξόδου, με εξαιρετικά ατιμωτικό τρόπο έχουν δει μέχρι στιγμής (κι ελπίζουμε να τις πάρουν πίσω) έξι (6) δημοσιογράφοι, όλοι από το δελτίο ειδήσεων. Πρόκειται για τους:

- Λάμπρο Παναγιώτου, που εργάζεται στο σταθμό από το 1998
- Πέπη Οικονομάκη, που εργάζεται στο σταθμό από το 1994
- Ιορδάνης Παπακυριακού, που εργάζεται στο σταθμό από το 2001 (προσελήφθη το 2003)
- Σοφία Κολοκοτρώνη, που εργάζεται στο σταθμό από το 1995
- Σπύρος Πάνος, που εργάζεται στο σταθμό από το1995
- Γιάννης Γιαγκίνης, που εργάζεται στο σταθμό από το 2003

Μέχρι και σήμερα, η πλειοψηφία των εργαζομένων, στο Star δεν έχει πληρωθεί ακόμη τον μισθό του Δεκεμβρίου. Μόνο οι χαμηλόμισθοι έχουν πάρει χρήματα και οι εκπαιδευόμενοι, ενώ όλοι όσοι παίρνουν χρήματα άνω των 1700 ευρώ, βάσει των ετών εργασίας συν των επιδομάτων γάμου και τέκνων, θεωρούνται υψηλόμισθοι και δεν έχουν πάρει φράγκο!

Βέβαια, ο πρόεδρος του Star Channel, Πάνος Κυριακόπουλος, δεν προχώρησε ούτε στιγμή σε παύση πληρωμών στον δικό του μισθό ούτε, βέβαια, είπε κουβέντα στον ιδιοκτήτη του σταθμού, κύριο Βαρδινογιάννη για τα 300.000 ευρώ που δαπανά ο σταθμός για leasing θωρακισμένων αυτοκινήτων αλλά και για τα μισθώματα και συντηρήσεις του ελικοπτέρου που χρησιμοποιεί ο ίδιος και κάποιοι παρατρεχάμενοί του.

Και... ξαφνικά, στο planet-greece αρχίσαμε να θυμόμαστε, σιγά - σιγά την υπόθεση των ΕΛΤΑ, όταν διευθύνων σύμβουλος ήταν ο νυν πρόεδρος του Star Channel. Θα επανέλθουμε σύντομα...

Το e-mail

Χθες ο Π.Κυριακόπουλος έστειλε mail στους εργαζόμενους ,λέγοντάς τους πως η διαφημιστική αγορά πάει κατά διαόλου (πιό αισιόδοξα τα έλεγε το επίσημο διαφημιστικό ενημερωτικό δελτίο) οπότε τους προετοίμασε για νέες μειώσεις αλλά και απολύσεις.

Φυσικά στο mail δεν έλεγε πουθενά στους εργαζόμενους πως ήδη ο μισθός τους έχει μειωθεί μεσοσταθμικά κατά 15% και το κόστος ζωής έχει αυξηθεί κατά 25% , που σημαίνει πως πρακτικά ο μισθός τους είναι κατά 40% μικρότερος από αυτόν που έπαιρναν πριν δύο χρόνια.Προφανώς αυτό δεν τον απασχολεί τον μάνατζερ-πρόεδρο του STAR.Σήμερα λοιπόν προχώρησε στο δεύτερο βήμα.Έκανε ήδη 2 απολύσεις ενώ στους διαδρόμους του STAR ακούγεται πως αναμένεται και τρίτη.Και ποιοι απολύθηκαν πρώτοι;

Αυτοί που δεν είχαν υπογράψει τη μείωση μισθού.Και οι δύο δημοσιογράφοι από τους παλιότερους στο σταθμό.Εκδικητικές δηλαδή οι απολύσεις αλλά και εκβιαστικές προς τους υπόλοιπους προκειμένου να καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις και να δεχτούν οι υπόλοιποι και δεύτερη μείωση μισθού.

Ο κ.Κυριακόπουλος πάντως υποστήριζε , πως εάν περνούσαν οι μειώσεις μισθών την προηγούμενη φορά θα έκανε ότι μπορούσε για να μην γίνουν απολύσεις και είχε δεσμευτεί να κάνει ότι περνά από το χέρι του, σαν πρόεδρος της ένωσης ιδιοκτητών ,για να υπογραφεί συλλογική σύμβαση με την ΕΣΗΕΑ.

Ο ίδιος υποστήριζε πως το 90%+ των εργαζόμενων στο STAR είχε δεχτεί τη μείωση μισθών.Και τα δύο τα αθέτησε.Οπότε τώρα το μόνο που του απέμεινε είναι ο εκβιασμός.Τα πράγματα δεν φαίνονται καλά αφού ο μάνατζερ-πρόεδρος του STAR κατάφερε και έβαλε την κρίση μέσα στο "σπίτι του" .
http://planet-greece.blogspot.com/2011/12/star-channel_08.html?spref=fb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα υβριστικά σχόλια. Μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας, χωρίς ύβρεις. Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αμέσως.
update: Και επειδή κάποιοι εγκάθετοι έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα, αναγκαστικά θα γίνεται έλεγχος των μηνυμάτων.