Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Σε δικηγορικά γραφεία απευθύνθηκαν οι εργαζόμενοι για την νομιμότητα της συμφωνίας των εκπροσώπων της ΕΤΙΤΑ με τον Κουρή

Αναδημοσίευση από http://pressarismenos.blogspot.com/2012/11/alter_3781.html

 
Πως από το "ΟΛΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ" φτάσαμε στο "ΟΛΟΙ Ή ΤΙΠΟΤΑ"
Μια νέα εξέλιξη της τελευταίας στιγμής έρχεται να προστεθεί στο σενάριο για την επαναλειτουργία του ALTER και πολύ πιθανόν να τινάξει τα σχέδια του Γιώργου Κουρή, στον αέρα. Ως γνωστό το απόγευμα της Κυριακής κλήθηκαν......κάποιοι από τους εργαζόμενους που είχαν υπογράψει για την πτώχευση του σταθμού, να υπογράψουν ένα χαρτί σύμφωνα με το οποίο θα εισέπρατταν ένα συμβολικό ποσό. Και λέμε συμβολικό,γιατί....συγκριτικά με τα όσα οφείλει ο καναλάρχης, τα 7.000 ευρώ, τα 9.000, αλλά και τα 20.000 (για κάποιους...πιο τυχερούς), κρίνονται σαν "σταγόνα στον ωκεανό" μπροστά στο "Όλα ή τίποτα", που ήταν η επωδός των κινητοποιήσεων.
Να σημειώσουμε ότι η περίφημη λίστα Κουρή συμπεριλάμβανε 249 άτομα (επί συνόλου περίπου 600...για τους οποίους όμως δεν προβλεπόταν ούτε καν αποζημίωση). Μάλιστα, κάποιοι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι ενώ είχαν υπογράψει την αίτηση πτώχευσης, δεν συμπεριλήφθηκαν στην περιβόητη λίστα, ενώ περίπου 50 άτομα που κλήθηκαν να υπογράψουν τη λίστα, επιλέχθηκαν με...περίεργα κριτήρια.
Σύμφωνα με αποκλειστικές και ασφαλείς πληροφορίες του pressarismenou, οι εργαζόμενοι που "έμειναν στην απέξω", ενώθηκαν σαν γροθιά ανεξαρτήτου ειδικότητας (και μάλιστα ένας μεγάλος αριθμός εξ αυτών ήταν τεχνικοί που διαφώνησαν με την πρωτοβουλία των συναδέλφων τους) και επισκέφτηκαν δύο δικηγορικά γραφεία προκειμένου να κινηθούν νομικά σε βάρος των συναδέλφων συνδικαλιστών που παρουσίασαν αυτή τη λίστα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι εργαζόμενοι όχι μόνο συνεχίζουν να μαζεύουν υπογραφές για τη πτώχευση της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΕ, αλλά σκοπεύουν να υποβάλουν μήνυση προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία και απάτη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των συνδικαλιστών που έκλεισαν αυτή την συμφωνία (μέχρι και με προφυλάκιση κινδυνεύουν αν κριθούν επικίνδυνοι διάπραξης νέων αδικημάτων...αν ο Εισαγγελέας ασκήσει διώξεις και παραπέμψει την υπόθεση σε Ανακριτή...). Αφού με την ιδιότητα των συνδικαλιστικών εκπροσώπων, εξαπάτησαν τους συναδέλφους τους και όπως λένε, ουσιαστικά υφάρπαξαν τις υπογραφές τους προκειμένου να μοιράσουν το ποσό των 3.000.000 ευρώ που προσέφερε ο Κουρής. Ενώ αποφάσισαν με δικά τους κριτήρια να ανακατανείμουν αυτά τα λεφτά.
Να σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενοι τα "έχουν με συγκεκριμένους συνδικαλιστές που έκλεισαν αυτή τη συμφωνία", χωρίς να ενημερώσουν πρωτύτερα τους συναδέλφους τους και να καλέσουν γενική συνέλευση. Μιας και οι 246 από τους 249 που υπέγραψαν, ουσιαστικά χειραφετήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση, όντας επί μήνες απλήρωτοι.
Θα παρακολουθούμε και θα σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε νεώτερη εξέλιξη...Ενώ αναμένουμε όπως σας είχαμε γράψει και παλιότερα, την επίσημη θέση των συγκεκριμένων συνδικαλιστών για αυτή τη συμφωνία....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα υβριστικά σχόλια. Μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας, χωρίς ύβρεις. Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αμέσως.
update: Και επειδή κάποιοι εγκάθετοι έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα, αναγκαστικά θα γίνεται έλεγχος των μηνυμάτων.