Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ο Κουρής, η … αντίσταση και ο ΓΑΠ

Η αλήθεια είναι ότι πέρασε από το μυαλό μου η σκέψη ότι ο Γ. Α. Κουρής, κάνει με όποιον τρόπο μπορεί αντίσταση στη Κυβέρνηση του ΓΑΠ. Και όχι μόνο με τα διάφορα δημοσιεύματα, αλλά και με την μη πληρωμή των δημοσιογράφων, των τεχνικών και γενικά όλων των υπαλλήλων. Και αυτό εξηγείται πολύ απλά: Αν δεν τους πληρώνει, που δεν τους πληρώνει εδώ και ένα χρόνο περίπου, δεν θα έχουν να πληρώσουν τους φόρους τους, τις έκτακτες εισφορές, την ΔΕΗ με το χαράτσι, και ότι άλλο πρόκειται να φανεί στον ορίζοντα, τόσο στο άμεσο μέλλον, όσο και στο προσεχές. Εγκέφαλος αυτός ο ...
Κεφαλλονίτης! Και σίγουρα αυτόν τον τρόπο σκέψης, θα ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι της κλάσης του.
ο Κεφαλλονίτης! Και σίγουρα αυτόν τον τρόπο σκέψης, θα ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι της κλάσης του.

Και πώς να το εξηγήσω; Το μόνο που περνάει από το μυαλό μου είναι ότι μόνο ένας νοσηρός εγκέφαλος, θα ενεργούσε με αυτό τον τρόπο. Να καταδικάσει τους εργαζόμενους σε αυτόν, για να εκδικηθεί την κυβέρνηση. Όμως όταν άκουσα τον ίδιο τον πρωθυπουργό να λέει για τους τραπεζίτες ότι «δεν μπορεί να δανειοδοτούν έναν σταθμό που χρωστά 500.000.000 ευρώ και να αποκλείονται οι μικρές επιχειρήσεις», αναστατώθηκα. Βγήκα από τα ρούχα μου. Και μαζί μου πιστεύω, όλοι οι εργαζόμενοι στο Αλτερ, στην Αυριανή αλλά και τον Φίλαθλο. Είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός σοσιαλιστικής Κυβέρνησης – υποτίθεται – να δίνει σαφείς οδηγίες για το κλείσιμο τριών επιχειρήσεων, που σημαίνει την καταδίκη σε ανεργία τουλάχιστον 1000 εργαζομένων;

Συγχαρητήρια κύριε Πρωθυπουργέ. Εύγε σας. Πετύχατε με τη δήλωσή σας αυτή, να αυξήσετε σημαντικά το ήδη αυξημένο ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας. Και φαίνεται ξεκάθαρα πόσο συμπαθείτε τους δημοσιογράφους και το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Και δεν είναι ότι δεν συμπαθείτε μόνο τους δημοσιογράφους. Αν ήταν μόνο αυτοί, θα το καταλάβαινα. Δεν συμπαθείτε και τους λιμενεργάτες, τους εργάτες, τους οικοδόμους, τους οδηγούς, τους συνταξιούχους, τους άνεργους… όλους αυτούς που σας πίστεψαν. Αυτούς που πίστεψαν το «λεφτά υπάρχουν» που είπατε.

Μόνο που κύριε Παπανδρέου, κανείς από εμάς δεν κατάλαβε ότι εννοούσατε ότι τα λεφτά που υπάρχουν, είναι τα δικά μας …

1 σχόλιο:

Δεν επιτρέπονται τα υβριστικά σχόλια. Μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας, χωρίς ύβρεις. Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αμέσως.
update: Και επειδή κάποιοι εγκάθετοι έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα, αναγκαστικά θα γίνεται έλεγχος των μηνυμάτων.