Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Η απεργία των δημοσιογράφων της Αυριανής στο Indymedia

Αναλυτική αναφορά στην απεργία των δημοσιογράφων της "Αυριανής" έχει γίνει στο Athens Indymedia. Μια μικρή διόρθωση, στα όσα γράφουν σχετικά με την "αύξηση" του γενναιόδωρου Κουρή. Τα 300 ευρώ θα τα πάρουν οι χαμηλόμισθοι των 600 ευρώ. Που φυσικά, ο μισθός τους είναι πολύ παρακάτω από τη συλλογική σύμβαση εργασίας, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Ακολουθεί το κείμενο από το indymedia, που είναι σε αυτόν τον σύνδεσμο:

Οι επί μήνες απλήρωτοι δημοσιογράφοι της εφημερίδας "Αυριανή" (που δεν έιναι όλοι ρουφιάνοι όπως κάποιοι πιστεύυν), τη Δευτέρα κατεβαίνουν σε απεργιακή κινητοποίηση. Οι περισσότεροι (εκτός από τα τσιράκια του Κουρή που βέβαια τα παίρνουν στη ζούλα) είναι απλήρωτοι για χρονικό διάστημα που φτάνει μέχρι και τους έντεκα μήνες. Το περσινό δώρο Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας βέβαια, αποτελούν όνειρα θερινής νυκτός, αφού μετά απο την περσινή (επιτυχημένη ) 48ωρη απεργία ο "εντιμότατος" κύριος Κουρής έδωσε ένα μισθό και το δώρο Πάσχα και μετά το ξέχασε ότι οι εργαζόμενοι του πρέπει να πληρώνονται... Κάποιοι πήραν ...

λίγα χρήματα έναντι, οι υπόλοιποι τίποτα.

'επειτα απο συνάντηση των εργαζομένων με την εργοδοσία, ο Κουρής κινήθηκε σε ένα επίπεδο του στυλ "χάρη σας κάνω που κρατάω ανοιχτό το μαγαζί για να έχετε μια ασφάλεια και να πάρετε σύνταξη" ενω είπε ότι άν γίνει απεργία θα κλείσει την Αυριανή και όσοι δουλέψουν στο φύλλο της Δευτέρας θα πάρουν αύξηση του ιλιγγιώδους ποσού των... 300 ευρώ τη στιγμή που οι εργαζόμενοι δεν έχουν χρήματα να πιούν ένα καφέ και να βάλουν βενζίνη στα οχήματα τους για να φτάσουν μέχρι τα γραφεία τους!

Τη Δευτέρα το βράδυ οι απεργοί θα χρειαστούν βοήθεια στο επίπεδο της περιφρούρηςης, καθώς στην προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση ο εργοδότης δεν δίστασε να επιστρατεύσει μπράβους. Η απεργία κρατήθηκε χάρη στα παιδιά από την κατάληψη της΅ΕΣΗΕΑ που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων. Η "κανονική" ΕΣΗΕΑ εμφανίστηκε τη δεύτερη μέρα της απεργίας για ψηφοθηρικούς λόγους, με εξαίρεση τον υπερήλικα πλέον Γ. Κυρίτση που έμεινε απο την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή στο πλάι των απεργών κι έφαγε και ξύλο απο τους μπράβους...

Η διεύθυνση της Αυριανής είναι Δήμητρος 31 στον Ταυρο (μικρό δρομάκι, κάθετο στη Λεωφόρο Ειρήνης) Όσοι δεν έχουν δικό τους μέσο μπορούν να φτάσουν εκεί με το λεωφορείο 815 (Γουδή Ταύρος) αν κατέβουν μιά στάση πριν το τέρμα, ή 049 (Αν κατέβεουν επι της Πειράιώς στο ύψος του δημαρχείου του Ταύρου είναι γύρω στα δέκα λεπτά ποδαρόδρομος).

Περισσότερες πληροφορίες στο μπλόγκ που άνοιξαν οι συντάκτες της εφημερίδας:
http://avriani-kmg.blogspot.com/2011/10/blog-post_731.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα υβριστικά σχόλια. Μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας, χωρίς ύβρεις. Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αμέσως.
update: Και επειδή κάποιοι εγκάθετοι έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα, αναγκαστικά θα γίνεται έλεγχος των μηνυμάτων.