Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Τί είχε γίνει το 2004. Από το αρχείο της "Ελευθεροτυπίας"



Καταγγελίες ΕΣΗΕΑ για «Αυριανή» - «Φίλαθλο»


«Φουσκωτοί» δεν επέτρεψαν την είσοδο στα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζόμενων σωματείων του Τύπου (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, Λιθογράφοι, εργαζόμενοι στα πρακτορεία και εφημεριδοπώλες) στο συγκρότημα Κουρή στον Ταύρο, όπου εκδίδονται οι εφημερίδες «Αυριανή» και «Φίλαθλος», στις οποίες τα προαναφερόμενα σωματεία είχαν κηρύξει χθες 24ωρη απεργία.


Αυτό κατήγγειλε στην «Ε» το μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμης, ο οποίος μαζί με το γ.γ. της ΕΤΗΠΤΑ, Οθωνα Θεοχάρη, κατόρθωσαν να ξεφύγουν από τον κλοιό των «μπράβων και να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις του «Φίλαθλου», όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη απεργοσπαστικού μηχανισμού. Στη συνέχεια, οι δύο συνδικαλιστές οδηγήθηκαν στην έξοδο από τους «μπράβους». Η απεργία κηρύχθηκε από τα σωματεία του Τύπου στις δύο εφημερίδες λόγω της μη τήρησης των συμβάσεων εργασίας και της μη καταβολής δεδουλευμένων στους εργαζομένους από τη συγκεκριμένη εργοδοσία.

Επειτα από καταγγελίες εργαζομένων για την ύπαρξη απεργοσπαστικού μηχανισμού, τα Δ.Σ. των σωματείων επιχείρησαν να εισέλθουν στον εργασιακό χώρο -όπως προβλέπεται από την εργασιακή νομοθεσία- για να ελέγξουν τις καταγγελίες, αλλά απωθήθηκαν από 20 άτομα απ' αυτά που συναντάμε στις πόρτες νυχτερινών μαγαζιών, τα οποία εμφανίστηκαν στην είσοδο του συγκροτήματος περίπου την ίδια ώρα που έφτασε και μια διμοιρία των ΜΑΤ.

Οι άντρες της Αστυνομίας, καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές, δεν προστάτεψαν ούτε τους ίδιους από τους «μπράβους» ούτε το δικαίωμά τους να εισέλθουν σε εργασιακό χώρο ο οποίος βρίσκεται σε απεργία.

Μετά το συμβάν, οι συνδικαλιστές κατευθύνθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ταύρου προκειμένου να καταθέσουν μηνύσεις. Τα συνεργαζόμενα σωματεία τις επόμενες ώρες πρόκειται να αποφασίσουν με ποιον τρόπο θα αντιδράσουν.


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 29/01/2004

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα υβριστικά σχόλια. Μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας, χωρίς ύβρεις. Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αμέσως.
update: Και επειδή κάποιοι εγκάθετοι έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα, αναγκαστικά θα γίνεται έλεγχος των μηνυμάτων.