Νέος... πειρατικός Φίλαθλος ετοιμάζεται με αρκετούς εργαζόμενους που δεν συμμετείχαν αρχικά στην επίσχεση εργασίας. Απόφαση για καθημερινή παρουσία στα γραφεία από τους εργαζόμενους, μπροστά στο κίνδυνο να χάσουν την δουλειά τους και να μην αποζημιωθούν.
Τρέχουν ξανά οι εξελίξεις στον «Φίλαθλο», με τους εργαζόμενους που συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας να βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο να υπάρξει φύλλο χωρίς αυτούς, αλλά κυρίως με τη συμμετοχή όσων αρχικά δεν ...
συμμετείχαν στην επίσχεση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όλοι οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων βρέθηκαν στην ΕΣΗΕΑ, όπου ανέφεραν τα προβλήματα που βιώνουν και στην συνέχεια συνέταξαν ψήφισμα. Φεύγοντας από τα γραφεία της Ένωσης, υπήρξε πληροφορία πως ο εκδότης διευθυντής Γιώργος Κολοκοτρώνης κάλεσε κάποιους απ' όσους αρχικά δεν συμμετείχαν στην επίσχεση εργασίας, λέγοντάς τους πως υπήρξαν θετικές εξελίξεις.

Αμέσως έσπευσαν στα γραφεία, όπου βρήκαν τον διευθυντή να συνομιλεί με πέντε-έξι από τους 14. Η εικόνα αυτή ανέβασε τα... αίματα και υπήρξε έντονος διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές. Διάλογος που έγινε ακόμα πιο έντονος, όταν ανακαλύφθηκε πως υπήρχε λίστα με άτομα και αναφορά στο πως θα λειτουργήσει η εφημερίδα σε μια νέα μορφή, με νέο έμψυχο δυναμικό και φυσικά με τους υπόλοιπους που έκαναν επίσχεση εργασίας να μένουν στον δρόμο. Για τον λόγο αυτό οι εργαζόμενοι αποφάσισαν με την σύμφωνη γνώμη της ΕΣΗΕΑ να βρίσκονται συνεχσώς στα γραφεία προκειμένου να αποτρέψουν την έκδοση του... πειρατικού.

Αργά το απόγευμα υπήρξε συνάντηση Κουρή-Κολοκοτρώνη, με τον δεύτερο να μεταφέρει στους εργαζόμενους πως ο Κουρής δεν προτίθεται να βγάλει εφημερίδα και πως το θέμα τελείωσε τονίζοντας για τους εργαζόμενους πως ας πάνε όπου θέλουν να πάρουν αποζημιώσεις. Το σίγουρο είναι πως η κατάσταση στον «Φίλαθλο» είναι τραγική, με τους εργαζόμενους μαζί με τα χρήματα που τους οφείλονται να προσπαθούν να αποτρέψουν και πιθανή έκδοση... πειρατικού φύλλου.

Πηγή: http://www.gazzetta.gr/